News

Conținutul și formatul datelor pentru declarația de tranzit în Noul Sistem Computerizat de Tranzit: consultări publice

Serviciul Vamal inițiază consultarea publică la proiectul Ordinului cu privire la aprobarea Cerințelor privind conținutul și formatul datelor pentru declarația de tranzit în Noul Sistem Computerizat de Tranzit, documentul de însoțire a tranzitului și listei de articole.

 

Scopul proiectului este punerea în aplicare a articolului 296 din Codul Vamal, adoptat prin Legea nr.95/2021.

 

După cum se menționează în nota proiectului, în conformitate cu prevederile art.296 Cod vamal, pentru a realiza schimbul de date din documentele de tranzit pentru operaţiunile de tranzit şi pentru îndeplinirea formalităţilor vamale aferente regimului de tranzit se utilizează un sistem electronic de tranzit. În acest sens, Serviciul Vamal, în cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană, elaborează un nou sistem electronic de tranzit compatibil cu ultimele cerințe funcționale ale sistemului de tranzit transeuropean NCTS -P5.  Drept urmare, în vederea aplicării noului sistem electronic de tranzit, Serviciul Vamal a elaborat proiectul actului normativ care este necesar pentru a reglementa conținutul și formatul datelor pentru declarațiile de tranzit în Noul Sistem Computerizat de Tranzit (NCTS), documentele de însoțire a tranzitului și listele de articole.

 

Astfel, autoritatea solicită implicarea activă a tuturor subiecților interesați prin prezentarea propunerilor de rigoare până la 26 iunie 2024, la adresa de e-mail: rodica.cojocari@customs.gov.md sau la adresa: MD-2065, mun. Chișinău, str. Nicolae Starostenco, 30.

 

Proiectul poate fi consultat aici.

Instituții:

Serviciul Vamal al Republicii Moldova

226 views

The date of publishing:

24 June /2024 08:00

Catalogul tematic

Noutăți fiscale | Taxe vamale

Tags:

schimb de date | tranzit | Codul vamal | consultare juridica

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon