News

Cu cât au sporit veniturile și cheltuielile AOAM?

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a acumulat, în primele patru luni ale anului curent, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) venituri de aproximativ 2,4 mld., fără transferurile de la bugetul de stat.

 

Acumulările respective au fost în creştere cu circa 443 mil. lei sau cu 22% faţă de perioada similară a anului 2022.

 

Principala sursă de venituri a fost reprezentată de contribuţiile procentuale din salariu şi din alte recompense. Acestea au constituit aproximativ 2,2 mld. de lei, cu 345 mil.lei mai mult în comparație cu primele patru luni din 2022.

 

Încasările din primele de asigurare medicală în sumă fixă au fost de peste 170 mil.lei, cu 63 mil. lei mai mult față de perioada similară a anului trecut.

 

În același timp, cheltuielile din fondurile AOAM au constituit în ianuarie-aprilie 2023 circa 4,1 mld. lei, în creştere cu circa 289 mil. lei comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cea mai mare parte – 4,1 mld.lei, a fost transferată prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractaţi.

 

Suma virată în perioada ianuarie-aprilie 2023 pentru serviciile medicale prestate este cu circa 280 mil. lei mai mare în comparație cu perioada similară a anului trecut.

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Compania Naţională de Asigurări în Medicină a RM

666 views

The date of publishing:

04 May /2023 14:08

Catalogul tematic

Asigurare obligatorie de asistenţă medicală

Tags:

CNAM | AOAM

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon