SFS monitor

Directorul SFS a avut o discuție cu membrii comunității de afaceri din raionul Basarabeasca

Serviciul Fiscal de Stat continuă discuțiile cu reprezentanții mediului de afaceri din diverse regiuni ale țării, în vederea prezentării priorităților autorității, rezultatelor obținute, precum și pentru a oferi răspuns aferent întrebărilor de actualitate ce vizează domeniul fiscal.

 

În acest sens, la data de 27 iulie 2023, Directorul SFS Petru Rotaru a avut o întrevedere cu reprezentanții comunității de afaceri din raionul Basarabeasca, alături de expertul economic Veaceslav Ioniță.

 

Dl Rotaru a declarat despre deschiderea autorității fiscale către dialog și identificarea soluțiilor prin eforturi comune, precum și disponibilitatea de a oferi tot suportul întru facilitarea onorării obligațiilor fiscale de către contribuabili. De asemenea, a fost menționat faptul că, SFS tinde să fie o instituție prietenoasă mediului de afaceri, accentul de bază fiind pus în prezent pe sporirea activităților de conformare benevolă și reducerea semnificativă a activităților de control, acestea fiind înlocuite cu vizite fiscale.

 

De asemenea, conducerea SFS a informat participanții la întrunire despre principalele modificări ale Codului Fiscal pentru anul 2023. Printre acestea se numără modificări ce vizează termenul, forma și modul de achitare a impozitului pe venit, termenul privind restituirea impozitului pe venit plătit în plus, taxa pe valoare adăugată, accize, impozitul pe bunurile imobiliare, impozitul pe avere, noul concept privind restituirea sumei TVA aferente procurărilor de mărfuri și servicii, patenta de întreprinzător și altele.

 

La rândul lor, membrii comunității de afaceri au apreciat pozitiv eforturile autorității fiscale în vederea intensificării activității pe diverse platforme de comunicare cu toate părțile interesate.

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

522 views

The date of publishing:

31 July /2023 15:49

Catalogul tematic

Activitatea SFS

Tags:

Activitate SFS

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon