News

Fabricat în Moldova 2024: Acasă! Autentic! Autohton!

Circa 350 de antreprenori autohtoni vor participa, în perioada 31 ianuarie – 4 februarie curent, la Expoziția națională „Fabricat în Moldova”.

 

După cum a menționat președintele Camereri de Comerț și Industrie, Sergiu Harea, ceremonia oficială de inaugurare a expoziției va avea loc la 31 ianuarie, ora 11:30, în incinta Pavilionului Nr.2 al CIE Moldexpo.

 

În cadrul ediției curente  a expoziției, vizitatorii vor putea întâlni și 45 de companii participante noi – producători din domeniul textil, industrial, alimentar, dar și prestări de servicii. La această expoziție se preconizează participarea a peste 50 mii de vizitatori, inclusiv delegații din România, Ucraina, Italia, Franța, Macedonia de Nord, Turcia și China. 

 

Astfel, una din noutățile ediției curente este organizarea unei conferințe internaționale dedicate achizițiilor publice durabile, la care vor participa atât reprezentanți din Moldova, cât și din alte țări.

 

De asemenea, în cadrul evenimentului va avea loc și Forumul de afaceri Republica Moldova-România,  care se va desfășura pe data de 31 ianuarie 2024.  Evenimentul are drept obiective principale intensificarea relațiilor comercial-economice moldo-române, identificarea noilor posibilități de afaceri, stabilirea contactelor directe de colaborare cu businessmenii români, încurajarea investițiilor.

 

Pe lângă aceasta, zilnic, va fi desfășurat un program de afaceri, ce include seminare, prezentări și workshopuri, în cadrul cărora vor fi discutate subiecte importante pentru antrepenori ce vizează: impedimentul justificator (forța majoră),  învățământul dual, accesul la finanțe, politici prietinoase familiei la locul de muncă etc. Programul poate fi accesat aici.

 

După cum a explicat președintele CCI, expoziția va fi amplasată sectorial, în dependență de profilul de activitate. Astfel, în Pavilionul central vizitatorii vor putea face cunoștință cu întreprinderile din sectorul agroindustrial, agricol, produse alimentare, precum și vor fi organizate expozițiile colective a următoarelor raioane: Hîncești, Cahul, Ștefan-Vodă, Leova, Nisporeni, Călărași, Criuleni, Ungheni, Sîngerei, Rîșcani, Cimișlia, Strășeni, Căușeni și UTAG. În același timp, în Pavilionul nr.2 vor fi întrepriderile industriale, textile, produse cosmetice și farmaceutice, mobile etc. Totodată, va fi o zonă expozițională deschisă, unde vor fi expuse corturi pentru comerț cu produse apicole și agricole. De asemenea, la expoziție vor participa, tradițional, și instituțiile publice prestatoare de servicii, precum ODA, ANOFM, instituții bancare și ONG-uri.

 

 

Companiile participante la expoziție își vor putea rambursa o parte din cheltuielile de particopare, prin intermediul Programului de promovare a participării agenților economici la târguri și expoziții al Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA).

 

După cum a explicat Ana Sochircă, reprezentant ODA,  organizația va rambursa 100% din taxa de înregistrare pentru participarea la expoziție și până la 50% din costul spațiului expozițional închiriat de către agenții economici. Procedura de solicitare a subvenției este foarte simplă și se efectuează exclusiv online, accesând site-ul ODA. Actele se depun de către participanți în decurs de 30 de zile după expoziție. Timp de 10 ani, ODA  a subvenționat participarea în cadrul expoziției a circa 500 de agenți economici.

 

 

Totodată,  Primăria mun. Chișinău va oferi o  rută temporară de autobus Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt – CEI Moldexpo, ce va transporta gratuit vizitatorii către pavilioanele Fabricat în Moldova.

 

Cea de-a XXI-a ediției a expoziției naționale „Fabricat în Moldova” va fi desfășurată cu sloganul Acasă! Autentic! Autohton! și va avea, începând cu ediția din acest a un, nou logou.

 

Expoziția națională Fabricat în Moldova este organizată de Camera de Comerț și Industrie, sub patronajul Guvernului, în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. P.P. „Monitorul fiscal FISC.md” este partenerul media al evenimentului.

 

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei | Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

1380 views

The date of publishing:

29 January /2024 12:06

Catalogul tematic

Noutăți

Tags:

expoziție | fabricat in Moldova | business

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon