News

Formularele de executare silită a obligației fiscale, Actelor de sechestrare și de ridicare a mijloacelor bănești în numerar, modificate

Ordinul Serviciului Fiscal de Stat nr. 195 din 26 aprilie 2024 cu privire la modificarea Ordinului IFPS nr. 143/2002 despre aprobarea formularelor de executare silită a obligației fiscale a intrat în vigoare, fiind publicat sâmbătă 4 mai anul curent în Monitorul oficial.

 

Astfel, Ordinul IFPS nr. 143/2002 este completat cu noi prevederi conform cărora hotărârea cu privire la executarea silită a obligației fiscale a contribuabilului se va numerota conform modelului H/AA/D/X, unde H reprezintă simbolul caracteristic formularului; AA – ultimele două cifre ale anului de gestiune; D – numărul direcției care întocmește hotărârea; X – numărul unic consecutiv al hotărârii.

 

Actele de sechestrare și anexele la acestea se vor numerota conform modelului S/AA/D/X, unde S reprezintă simbolul caracteristic formularului actului de sechestru; AA - ultimele două cifre ale anului de gestiune; D – numărul direcției care întocmește actul; X – numărul unic consecutiv al actului.

 

Totodată, actele de ridicare a mijloacelor bănești în numerar a contribuabilului se vor numerota conform modelului AARNNNNNNN, unde AA vor reprezenta ultimele două cifre ale anului de gestiune; R – simbolul caracteristic formularului actului; NNNNNNN – numărul unic consecutiv al actului generat în SIA „Contul curent al contribuabilului”.

 

Ordinul întrat în vigoare stabilește că Formularele de executare silită a obligației fiscale, existente la data punerii în aplicare a noilor prevederi, vor fi utilizate până la epuizarea stocului disponibil, cu excepția formularului „Act de ridicare a mijloacelor bănești în numerar a contribuabilului”, al cărui număr se va atribui prin intermediul SIA „Contul curent al contribuabilului”, odată cu lansarea în exploatare industrială a funcționalităților aferente. 

Tatiana Smeșnaia

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

335 views

The date of publishing:

07 May /2024 13:15

Catalogul tematic

Noutăți fiscale

Tags:

mijloace banesti | sechestrarea | executare silită | formular

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon