News

Formularele tipizate cu regim special în cazul achiziționării activelor şi serviciilor de locațiune de la furnizori cetățeni vor fi excluse

În cazul achiziționării activelor şi serviciilor de locațiune de la furnizori cetățeni  ar putea să nu mai fie întocmite documente primare cu regim special, care se întocmesc conform formularelor tipizate. Respectiv, în acest caz, contribuabilii ar putea aproba și tipări de sine stătător documentele primare cu elemente obligatorii pentru documentele primare.

 

Proiectul de modificare a Legii nr. 287/2017 contabilității și raportării financiare, prin care se propune excluderea din articolul 12 a alin.1, lit.d,  este propus pentru consultări publice de către Ministerul Finanțelor.

 

Precizăm că la moment, art. 12 alin. (1) lit. d) al Legii nr. 287/2017, prevede că în cazul achiziționării activelor şi serviciilor de locațiune de la furnizori cetățeni se utilizează documentele primare cu regim special care se întocmesc conform formularelor tipizate.

 

Prin proiectul elaborat de Ministerul Finanțelor se propune excluderea necesității utilizării formularelor tipizate cu regim special în cazul achiziționării activelor şi serviciilor de locațiune de la furnizori cetățeni. Ca urmare, contribuabilul de sine stătător va putea să-și elaboreze formularul respectiv în dependență de posibilitățile și necesitățile proprii, fără a utiliza formulare tipizate.

 

Proiectul poate fi consultat până la 21 februarie curent. Cu detalii vom reveni pe parcursul promovării și aprobării proiectului.

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

908 views

The date of publishing:

12 February /2024 08:00

Domeniu:

Noutăți fiscale

Tags:

formulare | furnizori | locatiune

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon