News

Ghidul solicitantului de compensație a cheltuielilor de inițiere a activității independente

Până la 31 august curent, persoanele fizice care la 31 decembrie 2022, erau titulare de patentă pentru desfășurarea comerțului cu amănuntul și care sunt înregistrate în calitate de persoane fizice ce desfășoară activități independente, conform art. 696 -6913 din Codul fiscal, pot solicita compensații. Pe pagina Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului este publicat Ghidul solicitantului de compensație a cheltuielilor de inițiere a activității independente.

 

Solicitarea și plata compensațiilor se va executa conform prevederilor Regulamentului privind modul de compensare a unor cheltuieli suportate de persoanele fizice ce desfășoară activități independente, aprobat prin HG nr. 438 din 28 iunie 2023.

 

Mărimea compensației este de până la 10 mii lei per beneficiar. Mărimea compensației este determinată în baza documentelor confirmative aferente cheltuielilor eligibile suportate, în calitate de documente justificative fiind: facturile fiscale pe numele solicitantului de compensație și bonuri fiscale sau extrase bancare ce confirm efectuarea plăților.

 

Ghidul solicitantului de compensație a cheltuielilor de inițiere a activității independente poate fi consultat aici.

 

 

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

288 views

The date of publishing:

10 August /2023 08:00

Domeniu:

Noutăți

Tags:

cheltuieli | compensare | activitate independenta

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon