BGPF

29.2.13.2 Care este modalitatea de obținere a confirmării veniturilor obținute în Republica Moldova de persoanele fizice cetățeni ai Republicii Moldova în regim online prin intermediul Portalului Guvernamental al Cetățeanului „MCabinet”?

În conformitate cu prevederile Ordinului SFS nr. 344/2023 (publicat în Monitorul Oficial nr.364-365 din 22.09.2023), persoanele fizice cetăţeni ai Republicii Moldova pot solicita eliberarea confirmării veniturilor obţinute în Republica Moldova pentru a fi prezentate organelor abilitate.
    Potrivit pct.2 din Regulamentul privind eliberarea confirmării veniturilor obținute în Republica Moldova de persoanele fizice cetățeni ai Republicii Moldova (aprobat prin Ordinul Serviciului Fiscal de Stat nr.344/2023), persoana fizică poate obține confirmarea prin intermediul unui sistem informaţional guvernamental care interacţionează cu sistemul informaţional al SFS, utilizând semnatură electronică/mobilă.
     Astfel, prin Portalul Guvernamental al Cetățeanului mcabinet.gov.md, care este destinat să ofere cetățenilor un mecanism eficient și modern de obținere a informațiilor oficiale de interes public, disponibile în registrele și sistemele informaționale ale instituțiilor publice, prin intermediul unui singur punct de acces sub forma unui cabinet virtual - https://mcabinet.gov.md. Pentru obținerea confirmării veniturilor în MCabinet, urmează a fi întreprinși următorii pași:
1. Accesați www.mcabinet.gov.md.
02-04 
2. Vă autentificați pe portal prin intermediul serviciului M-Pass.
4-15 
3. Accesați secțiunea „Situație fiscală”.
15-09 

4. Selectați perioada pentru care doriți să vizualizați confirmarea veniturilor.
02-05 
5. După selectarea perioadei, accesați opțiunea „Solicită confirmarea privind veniturile”.
6. Confirmarea privind veniturile obținute în Republica Moldova se generează și este disponibilă în secțiunea „Fișierele mele”.
02-06
02-07 

7. La accesarea secțiunii „Fișierele mele” confirmarea veniturilor generată poate fi:
- Descărcată;
- Vizualizată;
- Editată, sau;
- Partajată.
02-08 
8. La descărcarea confirmării veniturilor se afișează confirmarea, conform modelului de mai jos:
02-09 
Notă: Identificarea și afișarea veniturilor impozabile obţinute de către persoanele fizice cetăţeni ai Republicii Moldova în Confirmarea privind veniturile obținute în Republica Moldova se efectuează în baza informaţiilor disponibile în Sistemul Informaţional al Serviciului Fiscal de Stat.

  • 29 Impozitul pe venit
  • 29.2 Persoanele fizice ce nu practică activitate de întreprinzător
  • 29.2.13 

    Confirmarea veniturilor obţinute în Republica Moldova de persoanele fizice cetăţeni ai Republicii Moldova

Ordinul SFS nr. 147 din 01-04-2024

The date of publishing:

16 April /2024 09:29

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon