News

Înregistrarea la medicul de familie a beneficiarilor de protecție temporară

Beneficiarilor de protecție temporară li se va asigura accesul la serviciile de asistență medicală primară în cadrul instituţiilor medico-sanitare care prestează respectiva asistenţă în cadrul asigurării obligatorii de asistenţă medicală (IMS AMP).

 

În Monitorul Oficial din 8 martie 2023 este publicat Ordinul comun al Ministerului Săntății și al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină nr. 142/54-A din 28 februarie 2023 despre aprobarea Regulamentului privind înregistrarea la medicul de familie a beneficiarilor de protecție temporară.

 

 

Astfel, pentru a beneficia de asistență medicală primară, acești beneficiari se înregistrează pe lista medicului de familie din cadrul IMS AMP din raza de deservire unde aceștia își au locul de trai, într-o singură instituție medicală și pe lista unui singur medic de familie.

 

Pentru a fi înregistrat, beneficiarul de protecție temporară se adresează la medicul de familie sau la persoana responsabilă din cadrul IMS AMP pentru completarea cererii (Formular nr.1-33/c) cu prezentarea obligatorie a documentelor valabile ale beneficiarului – actul de de identitate și cel de protecție temporară.

 

Totodată, dreptul beneficiarului de protecție temporară de a beneficia de asistență medicală primară se sistează odată cu încetarea formei de protecţie temporară, în conformitate cu cadrul normativ.

 

Regulamentul mai prevede că medicul de familie este în drept să refuze înregistrarea beneficiarului pe lista sa în cazul în care beneficiarul are un alt loc de trai decât teritoriul de deservire al medicului.

 

Prevederile ordinului se aplică începând cu 1 martie curent.

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Ministerul Sănătăţii | Compania Naţională de Asigurări în Medicină a RM

2333 views

The date of publishing:

13 March /2023 07:57

Catalogul tematic

Asigurare obligatorie de asistenţă medicală | Noutăți

Tags:

noutati | asigurare medicala

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon