News

Lista activităților ce pot fi desfășurate în cadrul IT Parc va fi completată

Lista activităților ce pot fi desfășurate în cadrul parcului pentru tehnologia informației va fi completată. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Parlament în lectura a doua.

 

Astfel, suplimentar la activitățile menționate în art. 8 din Legea nr. 77/2016 cu privire la parcurile pentru tehnologia informației, vor mai putea fi desfășurate:

- activități de postproducție cinematografică, video şi de programe de televiziune (59.12), limitate la servicii de corectare și recondiționare digitală a culorilor (59.12.13) și servicii de editare și proiectare a sunetului (59.12.17);

- activități de realizare a înregistrărilor audio şi activități de editare muzicală (59.20), limitate la înregistrări originale de sunet (59.20.13);

- activități de inginerie și de consultanță tehnică legate de acestea (71.12), limitate la servicii de proiectare tehnică pentru instalații industriale și manufacturiere (71.12.17).

 

Este important de menționat că rezidenții parcurilor IT desfășoară drept activitate principală, una sau mai multe din activitățile stabilite, inclusiv prin intermediul salariaților care prestează munca la distanță pe teritoriul Republicii Moldova și/sau în afara acestuia.

 

Totodată, obligația efectuării verificării activităților principale și prezentării rezultatelor acesteia revine oricărei persoane juridice sau fizice care a aplicat regimul special de impozitare cel puțin o lună pe parcursul anului calendaristic.

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Parlamentul Republicii Moldova | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

932 views

The date of publishing:

31 March /2023 12:05

Catalogul tematic

Noutăți

Tags:

noutati | parc it

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon