News

Lista întreprinderilor industriei ușoare care beneficiază de facilități fiscale și vamale a fost completată

Lista agenților economici - întreprinderi ale industriei ușoare care prestează servicii pe teritoriul Republicii Moldova solicitanților plasării mărfurilor sub regim vamal de perfecționare activă, scutite de TVA cu drept de deducere, a fost completată cu încă 4 agenți economici.

 

Ordinul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării nr. 110 din 17 august 2023 prin care au fost aprobate completările la lista agenţilor economici – întreprinderi ale industriei uşoare şi a tipurilor de servicii prestate de către aceştia pe teritoriul Republicii Moldova solicitanţilor plasării mărfurilor sub regim vamal de perfecţionare activă, scutite de TVA cu drept de deducere (anexa la Ordinul nr. 66/2010) a fost publicat în Monitorul Oficial din 22 august curent.

Astfel, întreprinderile care vor beneficia de facilitățile fiscale și vamale sunt:

  • Muntean-Texsercar SRL;
  • Art Confection SRL;
  • FIE Șaltoianca SRL;
  • ÎCS Logitex-Future SRL.

 

Conform Codului fiscal, art. 104 lit. g) se scutesc de TVA cu drept de deducere serviciile prestate de întreprinderile industriei uşoare pe teritoriul Republicii Moldova agenţilor economici care plasează mărfurile sub regimul vamal de perfecţionare activă, în cadrul contractelor de prelucrare în regimul vamal de perfecţionare activă. Tipul serviciilor, precum şi modul de administrare a acestor servicii se stabilesc de Guvern, iar lista agenţilor economici se aprobă de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

 

În total, în lista respectivă sunt incluse 1237 de întreprinderi ale industriei ușoare.

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

623 views

The date of publishing:

22 August /2023 09:13

Catalogul tematic

Noutăți

Tags:

industria uşoară | facilități fiscale și vamale

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon