News

Moratoriul privind constituirea/reorganizarea autorităților administrative centrale, extins până la 31 decembrie 2024

Termenul prevăzut pentru moratoriu privind constituirea/reorganizarea autorităților administrative centrale și a structurilor organizaționale din sfera lor de competență, inclusiv a instituțiilor publice în care ministerul sau altă autoritate administrativă centrală are calitatea de fondator, va fi extins până la 31 decembrie 2024.

 

În Monitorul Oficial din 24 mai curent a fost publicată Dispoziția Guvernului nr. 81-d din 22 mai 2024 pentru modificarea Dispoziției nr.2-d / 2024 cu privire la stabilirea moratoriului privind constituirea / reorganizarea autorităților administrative centrale și a structurilor organizaționale din sfera lor de competență.

 

Amintim, conform Dispoziției nr.2-d / 2024 moratoriul a fost aprobat până la data de 1 iunie curent, însă prevederile nu se aplică la proiectele de acte normative ce se referă la constituirea sau reorganizarea autorităților administrative centrale și a structurilor organizaționale din sfera lor de competență, care, la data emiterii acestei dispoziții, se află în procedură de legiferare și care sunt însoțite de justificări detaliate pentru fiecare unitate de personal propusă.

 

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

327 views

The date of publishing:

28 May /2024 08:00

Catalogul tematic

Noutăți fiscale | Reorganizare

Tags:

autoritate administrativă | reorganizare | acte de constituire

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon