News

Parlamentul a votat pentru prelungirea stării de urgență

Parlamentul a votat pentru prelungirea stării de urgență cu 60 de zile, începând cu data de 3 august 2023. La ședința plenară de astăzi, proiectul de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 55 de deputați.


Propunerea de prelungire a stării de urgență a fost înaintată de Guvern în contextul pericolului iminent la adresa securității naționale cauzat de situația din regiune. 


În nota proiectului se menționează că țara noastră rămâne expusă războiului hibrid, prin promovarea informațiilor false, manipulărilor cu scop militar și violenței interetnice. În același timp, conflictul din Ucraina ar putea împiedica livrările către Republica Moldova de gaze naturale și energie electrică.


Pe perioada stării de urgență, Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova va emite dispoziții cu caracter obligatoriu și executoriu pentru autoritățile administrației publice centrale și locale, instituțiile publice, agenții economici și pentru cetățenii aflați pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit proiectului de hotărâre, starea de urgență nu va afecta organizarea și desfășurarea alegerilor pe teritoriul țării noastre.


Starea de urgență pe întreg teritoriul țării a fost declarată de către Parlament la data de 24 februarie 2022, la propunerea Guvernului Republicii Moldova, pentru a permite luarea deciziilor prompte și gestionarea eficientă a riscurilor și amenințărilor care pot apărea.

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

632 views

The date of publishing:

31 July /2023 16:28

Catalogul tematic

Noutăți

Tags:

stare de urgenta

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon