News

Părțile și accesoriile uzate pentru autovehicule interzise introducerii și plasării sub orice regim vamal

Serviciul Vamal inițiază consultarea publică la proiectul Ordinului cu privire la pozițiile tarifare a părților și a accesoriilor uzate pentru autovehicule, componente ale sistemului de frânare și de direcție, interzise introducerii și plasării sub orice regim vamal.

Documentul este elaborat în scopul aplicării prevederilor art. 1411 alin (3) din Codul vamal, potrivit cărora Serviciul Vamal va stabili pozițiile tarifare din Nomenclatura combinată a mărfurilor, aprobată prin Legea nr.172/2014, a părților și a accesoriilor uzate pentru autovehicule, componente ale sistemului de frânare și de direcție, interzise introducerii și plasării sub orice regim vamal.

 

După cum se menționează în nota proiectului, art. 1411 alin.(3) din Codul vamal stabilește că, „3) Introducerea și plasarea sub orice regim vamal a anvelopelor din cauciuc uzate (poziția tarifară 4012 20 000), a deșeurilor, cu excepția deșeurilor obținute sau generate în urma activității rezidenților pe teritoriul zonelor libere, a bavurilor și resturilor de cauciuc, nedurificat, chiar în pulbere sau granule (poziția tarifară 4004 000 00), a părților și a accesoriilor uzate pentru autovehicule, componente ale sistemelor de frânare și de direcție, de la pozițiile tarifare stabilite de Serviciul Vamal, sunt interzise.”În contextul exercițiului privind punerea în aplicarea a normei legale vizate a fost elaborat proiectul Ordinului directorului Serviciului Vamal cu privire la pozițiile tarifare a părților și a accesoriilor uzate pentru autovehicule, componente ale sistemului de frânare și de direcție, interzise introducerii și plasării sub orice regim vamal.

 

Proiectele de documente și alte detalii pot fi consultate în rubrica ”Transparență în procesul decizionalaici.  

 

Autoritatea vamală solicită implicarea activă a tuturor subiecților interesați prin prezentarea propunerilor de rigoare până la 20 martie 2024, la adresa de email: daniela.furtuna@customs.gov.md, la numărul de tel: (022) 574-284, sau la adresa: MD-2065, mun. Chișinău, str. Nicolae Starostenco, 30.

Instituții:

Serviciul Vamal al Republicii Moldova

393 views

The date of publishing:

11 March /2024 08:00

Catalogul tematic

Taxe vamale | Noutăți fiscale

Tags:

regim vamal | autovehicule | serviciu vamal

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon