News

Planul controalelor asupra activității rezidenților ZEL pentru anul 2024

Proiectul Planului controalelor asupra activității rezidenților zonelor economice libere pentru anul 2024 a fost examinat în cadrul ședinței secretarilor generali ce a avut loc ieri, 18 decembrie.

 

Astfel, se propune ca din cadrul ZEL „Expo –Business-Chișinău” să fie verificate „Colusvin” S.R.L; „Firstline” S.R.L și SC „Semizeu” SRL – toate trei în aspectul respectării prevederilor actelor normative din domeniul protecției mediului.

 

Din cadrul ZEL Bălți (subzona I) vor fi verificate Î.C.S „Draexlmaier Automitive” S.R.L și Magnetec Components SRL; din subzona nr. 2:  Î.C.S „GG Cables&Wires EE” SRL și Î.C.S „Draexlmaier Automitive”; din cadrul subzonei nr.3:  Î.C.S „GG Cables&Wires EE” SRL; din cadrul subzonei nr.7: ”Emipanel” SRL, „Renard Enerprises” SRL și „Nipaso” SRL; din subzona 15: „Coroplast Harness Technology” SRL și din subzone 17: Î.C.S „Draexlmaier Automitive” S.R.L – la toate va fi verificat modul de respectare a prevederilor actelor normative din domeniul protecției mediului.

 

Din cadrul ZEL Parcul de Producție „Taraclia” în plan este inclus „Ispan-Lux” SRL, fiind verificat modul de respectare a prevederilor actelor normative din domeniul protecției mediului.

 

De la ZEL „Ungheni-Business” vor fi verificați următorii agenți economici: SRL „Lestris”; ÎCS „Lear Corporation” SRL; ÎM „Euro Yarns” SRL; „Euroatlant” SRL; „Euro LPG” SRL; „Lones Mol” SRL și „Orange Tower” SRL la respectarea prevederilor actelor normative din domeniul protecției mediului

 

Din cadrul zonei antreprenoriatului liber „Tvardița” va fi verificat modul de respectare a prevederilor actelor normative din domeniul siguranței alimentelor la Î.C.S. Fabrica de vinuri și coniacuri „Zolotoi Aist” SRL și la „Moldavschii Standart” SRL, iar la „Natural Product” SRL se va verifica modul de respectare a prevederilor actelor normative din domeniul protecției mediului.

 

ZEL Parcul de Producție „Valkaneș”, conform planului va avea verificări în cadrul „Zanca” SRL,  „Altis Impex” SRL și „Simart Company” SRL – unde se va analiza modul de respectare a prevederilor actelor normative din domeniul siguranței alimentelor, la „Vitoil Trans” SRL și la Î.C.S. Terra Impex SRL – se va verifica modul de respectare a prevederilor actelor normative din domeniul protecției mediului, iar la „DK Intertrade” SRL – se va verifica atât modul de respectare a prevederilor actelor normative din domeniul protecției mediului, cât și modul de respectare a prevederilor actelor normative din domeniul siguranței alimentelor.

 

Conform Legii nr.440/2001 cu privire la zonele economice libere, pentru efectuarea controalelor planificate, autoritățile cu funcție de control vor prezenta Ministerului Economiei și Infrastructurii, până la 1 noiembrie a fiecărui an, propuneri cu privire la controlul rezidenților zonelor libere în anul următor, iar Ministerul va prezenta Guvernului spre examinare și aprobare planul controalelor rezidenților pentru anul următor.

 

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

601 views

The date of publishing:

19 December /2023 08:34

Catalogul tematic

Noutăți

Tags:

ZEL

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon