SFS monitor

Precizările Serviciului Fiscal de Stat aferent Programului de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli

Serviciul Fiscal de Stat informează că, prin Legea nr.444/2023 a fost extinsă perioada pentru care agenții economici, ce activează în domeniul agriculturii, sunt în drept să beneficieze de rambursarea taxei pe valoare adăugată în cadrul Programului de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli. Astfel, perioada Programului a fost extinsă până în iunie 2024 inclusiv.

În consecință, producătorii agricoli vizați sunt în drept să-și exercite dreptul la rambursare a TVA pentru perioadele fiscale cuprinse în perioada aprilie 2022 – iunie 2024.

Modificarea respectivă a fost efectuată întru diminuarea impactului negativ al creșterii prețurilor la inputuri și logistica internațională asupra agenților economici din domeniul agriculturii și industriei alimentare, precum și al diminuării drastice a prețurilor de achiziție la produsele agricole pe piețele internaționale.

În acest sens, Ministerul Finanțelor a elaborat proiectul ordinului care include o serie de modificări în scopul aducerii în concordanță a prevederilor Regulamentului privind rambursarea TVA pentru producătorii agricoli, aprobat prin OMF nr.3/2023, cu prevederile Legii nr.444/2023 în partea ce ține de perioada de rambursarea a TVA, precum și a modului de determinare a sumei pasibile rambursării reieșind din indicatorii care participă în suma spre rambursare.

Proiectul Regulamentului în prezent să află la etapa de consultare publică și estimativ urmează să fie aprobat în decursul săptămânii viitoare.

Totodată, Serviciul Fiscal de Stat confirmă că, acceptă deja cererile depuse de contribuabili, iar angajații autorității vor depune efort maxim pentru efectuarea rambursării în termenul stabilit.

Instituții:

Serviciul Fiscal de Stat

745 views

The date of publishing:

02 February /2024 16:37

Catalogul tematic

Declarație TVA | Noutăți fiscale | Agricultura

Tags:

Agricultură | declaratie TVA | rambursare tva | rambursare

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon