News

Programul privind stimularea investițiilor 373: ratele de referință

Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) anunță care sunt ratele de referință în cadrul Programul privind stimularea investițiilor ”373”.

Astfel, în temeiul pct.28 din Programul privind stimularea investițiilor ”373”, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.351/2023, ratele  de referință, aplicabile pentru perioada 01 iulie – 31 decembrie 2023 inclusiv, sunt următoarele:

  • 9,32% anual pentru creditele acordate în monedă națională;
  • 2,50% anual pentru creditele acordate în valută străină.

 

Rata de referință este calculată ca rata medie ponderată a dobânzilor la depozitele noi atrase în monedă națională cu termenul de la 6 la 12 luni, total pe sectorul bancar (sursa: www.bnm.md).

Conform Regulamentului, rata maximă a dobânzii anuale va fi flotantă și va fi publicată de către ODA, o dată la 6 luni, pe pagina sa web oficială. Rata de referință care se va aplica pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie se va baza pe rata de referință publicată de Banca Națională a Moldovei pentru luna mai, iar pentru perioada 1 ianuarie – 30 iunie se va baza pe rata de referință publicată de BNM pentru luna noiembrie a anului precedent. Rata maximă a dobânzii anuale nu va depăși în nici un caz limita de 15% anual pentru creditele acordate în monedă națională și 6,5% pentru creditele acordate în valută.

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA)

499 views

The date of publishing:

22 June /2023 08:00

Domeniu:

Noutăți

Tags:

valoare de referinta | stimularea investitiilor | fond de investitii

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon