News

Serviciul „Calculator pensie” poate fi accesat online

Casa Națională de Asigurări Sociale reamintește tuturor cetățenilor că pagina oficială a autorității www.cnas.gov.md reprezintă nu doar o sursă sigură și comodă de informație, dar și o platformă de accesare a serviciilor publice electronice. Astfel, cetățenii sunt îndemnați să utilizeze serviciul „Calculator pensie” pentru a afla mărimea estimată a viitoarei pensii pentru limită de vârstă.

 

Pentru a accesa serviciul menționat, este nevoie de a deţine un loghin şi o parolă de acces la contul personal de asigurări sociale ACCES CPAS. Acesta poate fi obținut la orice Casă Teritorială de Asigurări Sociale sau la sediul central al CNAS cu buletinul de identitate. Persoanele care deţin semnătura electronică nu au nevoie să dețină suplimentar un loghin şi o parolă de ACCES CPAS.

 

Prin serviciul electronic ACCES CPAS fiecare angajat poate verifica virarea plății contribuţiior de asigurări sociale de către angajator. De menţionat că începând cu 1 ianuarie 1999 informaţiile despre contribuţiile de asigurări sociale de stat sunt stocate în Registrul de Stat al evidenței individuale în sistemul public de asigurări sociale.

 

Instituții:

Casa Națională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova

1941 views

The date of publishing:

10 June /2024 08:00

Catalogul tematic

Asigurare socială de stat | Noutăți fiscale

Tags:

platforma electronica | asigurare obligatorie de asistenta sociala | calculator pensie

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon