SFS monitor

SFS desfășoară un sondaj de opinie privind gradul de satisfacție al contribuabililor

Serviciul Fiscal de Stat desfășoară, în perioada 3 aprilie – 15 mai 2023, un sondaj de opinie în rândul contribuabililor (persoane fizice și juridice) pentru a determina gradul de satisfacție, precum și percepția acestora aferent serviciilor prestate de către SFS.

 

 

Perioada planificată de efectuare a sondajului în rândul persoanelor fizice este 3 aprilie – 1 mai 2023, iar în rândul persoanelor juridice: 3 aprilie – 15 mai 2023. Sondajele de opinie sunt realizate de către compania specializată în cercetări Magenta Consulting SRL, cu suportul Proiectului de modernizare a administrării fiscale (TAMP) al Băncii Mondiale.

 

În context, informăm că, Serviciul Fiscal de Stat implementează un proiect extins de modernizare a administrării fiscale (TAMP), obiectivul căruia este de a consolida capacitatea autorității fiscale, prin creșterea eficienței și eficacității.

 

Proiectul TAMP prevede realizarea unor sondaje pentru a evalua nivelul satisfacției contribuabililor cu SFS, având scopul de a ajuta autoritatea fiscală să reducă povara suportată de contribuabili, să îmbunătățească conformarea fiscală și să sporească încrederea populației în profesionalismul și integritatea angajaților instituției.

 

Astfel, primul sondaj a fost realizat în perioada noiembrie-decembrie 2018, la nivel național, în rândul contribuabililor (persoane fizice și juridice), de către compania specializată în cercetări Magenta Consulting SRL. Rezultatele studiilor pot fi vizualizate aici.

 

Obiectivul studiului a fost de a determina percepția cu privire la performanța Serviciului Fiscal de Stat în prestarea serviciilor-cheie la un nivel înalt de calitate, eficiență, transparență, încredere publică și siguranță legată de faptul că instituția este capabilă de a aplica legile fiscale cu eficiență, integritate și corectitudine.

 

Instituții:

Serviciul Fiscal de Stat | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

739 views

The date of publishing:

28 April /2023 10:46

Catalogul tematic

Activitatea SFS

Tags:

Sondaj | Activitate SFS

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon