SFS monitor

SFS: în cadrul Consiliului Consultativ au fost discutate modificările operate în Codul fiscal

Serviciul Fiscal de Stat a convocat la data de 2 martie 2023 o nouă ședință a Consiliului Consultativ, în cadrul căreia au fost discutate prevederile politicii bugetar-fiscale pentru anul 2023. La eveniment au participat reprezentanții Asociației Business-ului European, Asociației Investitorilor Străini, Camerei de Comerț Americană, Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Alianței Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova.

 

Subiectele abordate au vizat modificările efectuate în legislația fiscală privind impozitul pe venit, taxa pe valoare adăugată și accizele. În context, s-a menționat că au fost elaborate o serie de acte normative care au drept scop implementarea modificărilor operate în legislația fiscală prin Legea nr. 356/2022, unele fiind deja aprobate, iar altele sunt la etapa finală de elaborare și aprobare.

 

La fel, autoritatea fiscală a anunțat despre lansarea unei serii de seminare de instruire pentru contribuabili axate pe modificările și completările Codului fiscal. Serviciul Fiscal de Stat încurajează în acest sens înscrierea și participarea activă a contribuabililor la seminarele ce urmează a fi desfășurate în perioada 6-17 martie 2023.

 

Totodată, în contextul includerii în legislația națională a reglementărilor privind prețurile de transfer, conducerea SFS a invitat reprezentanții mediului de afaceri să participe activ în procesul de elaborare și consultare a cadrului secundar, ținând cont de experiența agenților economici internaționali care deja s-au întâlnit cu practica prețurilor de transfer.

 

Consiliul este instituit drept un organ consultativ în domeniul administrării fiscale cu scopul de a crea o platformă eficientă de interacțiune a SFS cu mediul de afaceri și societatea civilă, pentru a examina situațiile problematice, cu impact major asupra contribuabililor.

Instituții:

Serviciul Fiscal de Stat | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

510 views

The date of publishing:

03 March /2023 10:36

Domeniu:

Noutăți fiscale

Tags:

mediul de business | politica bugetar fiscala

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon