SFS monitor

SFS promovează utilizarea echipamentelor de casă şi control și eliberarea bonurilor fiscale

Serviciul Fiscal de Stat, în conformitate cu drepturile și atribuțiile stabilite de Codul fiscal, desfășoară acțiuni menite să contribuie la conformarea benevolă a contribuabililor din toate domeniile economiei.


În acest sens, autoritatea fiscală a demarat o campanie de informare/conformare voluntară a comercianților, prin efectuarea ieșirilor în piețile din țară, unde persoanele fizice și agenții economici practică activități de comerț cu amănuntul la tarabe, tejghele, tonete, în chioșcuri (gherete), pavilioane și din autovehicule, inclusiv a produselor alimentare și a mărfurilor ușor alterabile.

 

În cazul în care se va stabili practicarea activității de comerț fără echipamente de casă și de control sau desfășurarea activității ilicite, contribuabilii vor fi conformați prin înmânarea pliantelor informative.


Ulterior, Serviciul Fiscal de Stat va continua să monitorizeze contribuabilii respectivi prin analiza indicatorilor înregistrați de către aceștia, cu aplicarea măsurilor de conformare forțată care se impun, după caz.


În acest context, în scopul evitării situațiilor de sancționare, Serviciul Fiscal de Stat, recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze voluntar în vederea respectării prevederilor legislației în vigoare prin utilizarea echipamentelor de casă și control la decontările bănești în numerar, eliberarea bonurilor fiscale și evitarea activității ilicite.

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

572 views

The date of publishing:

27 October /2023 08:00

Catalogul tematic

Noutăți

Tags:

bonuri fiscale | masini de casă și de control

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon