News

SI „Platforma de Analiză și Generare Rapoarte” în domeniul transportului rutier

Guvernul, în cadrul ședinței din 21 februarie curent, a aprobat Regulamentul resursei informaționale formată de Subsistemul informațional ,,Platforma de Analiză și Generare Rapoarte” (Regulament) care va reglementa modul de organizare și implementare a subsistemului din cadrul Sistemului de management integrat în domeniul transportului rutier destinat generării de rapoarte, date statistice, indicatori de performanță necesare proceselor de monitorizare și luare a deciziilor, utilizat de către Agenția Națională de Transport Auto (ANTA) și angajații autorităților publice (destinatari).

 

Elaborarea Regulamentului, în afirmația autorilor, este condiționată de necesitatea implementării noilor modele de prestare a serviciilor publice ale ANTA. Astfel, actul normativ prevede introducerea, stocarea, gestionarea datelor privind întocmirea listei de rapoarte în cadrul SI ,,Platforma de Analiză și Generare Rapoarte”. Subsistemul se va conecta la sisteme informaționale ale furnizorilor de date în vederea încărcării datelor necesare pentru generarea rapoartelor.

 

Drept surse de date al subsistemului vor fi SI e-GPS; SI e-Bilet, Registrul Operatorilor de Transport Rutier, Biroul Național de Statistică, Sistemele informatice ale autogărilor, Sistemele informatice ale agenților economici, Serviciul Vamal, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Fiscal de Stat, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Registrul Activităților Conexe, Registrul de Stat al Controalelor, Registrul de stat al persoanelor juridice, resursa informațională formată de Subsistemul informațional Autotest.

 

Bugetul estimativ pentru mentenanța subsistemului urmează a fi acoperit în limita aprobată a câte 300 mii lei anual, cheltuielile pentru dezvoltare și implementare în sumă de 1,79 mil. lei, va fi finanțat din contul ANTA. Pentru o implementare mai rapidă a SI ,,Platforma de Analiză și Generare Rapoarte” urmează a fi inițiate discuții cu principalii donatori pentru identificarea posibilității finanțării proiectului.

 

Tatiana Smeșnaia

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

240 views

The date of publishing:

22 February /2024 08:00

Domeniu:

Noutăți

Tags:

raport | monitorizare | guvernare | transport rutier

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon