News

Tichete de sport: proiectul, aprobat în prima lectură

Proiectul de lege prin care se propune ca angajatorul să poată acorda salariaților tichete de sport a fost aprobat de Parlament în prima lectură. Amintim, proiectul conține modificări la Legea nr. 166/2017 cu privire la tichetele de masă și la Codul Fiscal.

Conform proiectului, tichet de sport reprezintă un card de plată prevăzut la art. 5 pct. 401 din Codul fiscal, emis de către operator, acordat de către angajator salariaților, pentru a fi folosit ca instrument de plată în scopul procurării de servicii în domeniul activităților sportive în unitățile comerciale care au încheiat un contract de prestare a serviciilor cu operatorul.

 

Unitățile de activități sportive care doresc să accepte tichetele ca instrument de plată pentru vânzarea serviciilor în domeniul activităților sportive trebuie să respecte prevederile legislației în vigoare cu privire la normele de securitate și calitate în prestarea serviciilor respective. Conformitatea unităților de activități sportive va fi atestată de o instituție de drept public stabilită de Guvern.

 

Acordarea tichetelor de sport, la fel ca și în cazul tichetelor de masă, va fi facultativă.

 

Totodată, se propune completarea listei beneficiarilor desemnării procentuale (art.152 din Codul fiscal) cu federațiile sportive de profil – membre ale Comitetului Național Olimpic și Sportiv, cluburile sportive profesioniste sau asociațiile sportive de amatori, cu personalitate juridică și înregistrați în registrul Federațiilor sportive de profil – membre ale Comitetului Național Olimpic și Sportiv, pentru a putea beneficia de 2% din impozitul pe venit.

 

Suplimentar, pentru a atrage investițiile private în sportul de performanța, proiectul de lege prevede extinderea dreptului de deduceri în scopuri fiscale a donațiilor și asupra donațiilor realizate în favoarea federațiilor sportive de profil.

 

Proiectul urmează a fi aprobat  în lectura a doua.

 

 

 

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

1012 views

The date of publishing:

29 May /2023 08:00

Catalogul tematic

Noutăți

Tags:

stimularea angajatilor

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon