News

Unde și cum puteți solicita serviciul MDelivery?

Agenția Servicii Publice reaminește cetățeniilor care-și perfectează actele că pot comanda livrarea acestora direct acasă, prin intermediul serviciului guvernamental de livrare MDelivery. Documentele pot fi livrate atât în țară, cât și peste hotare.

 

Cetățenii pot selecta unul din furnizori de servicii poștale/curierat, în funcție de termenul de livrare și prețul serviciului. În prezent, MDelivery are integrați următorii furnizori de servicii poștale: Î.S. „Poșta Moldovei”, Nova Poshta, Muvi Express, FAN Courier, FedEx express, Mentor express și DHL.

 

Costul livrării variază în funcție de furnizorul de servicii și de termenii de livrare. Astfel, pentru livrarea documentelor în raza mun. Chișinău cetățenii vor achita de la 25-50 de lei; pe teritoriul Republicii Moldova 30-60 lei, iar peste hotare de la 100-1100 lei.

 

Unde și cum puteți solicita serviciul MDelivery

 

  1. La centrele multifuncționale ale ASP. La completarea cererii de perfectare a documentului, operatorul de la ghișeu urmează să vă informeze despre existența acestui serviciu și să vă întrebe dacă doriți livrarea documentului la domiciliu. În cazul în care răspunsul este pozitiv, operatorul va completa comanda, informând cetățeanul despre opțiunile pe care le are (cost și furnizor poștal);

 

  1. La misiunile diplomatice și oficiile consulare ale RM. Cetățenii Republicii Moldova, stabiliți cu domiciliul sau aflați temporar în România, Austria, Suedia, Ungaria, Italia (Milano), SUA (Washington), Canada (Ottawa) și care depun cererea de perfectare a pașaportului la sediul misiunilor diplomatice ale RM din țările respective, pot solicita livrarea documentului la o adresă indicată. Proiectul este la etapa de pilotare, urmând a fi extins și pentru restul misiunilor diplomatice ale RM în străinătate.

 

3. ​ Prin solicitare online – o mare parte a serviciilor ASP sunt deja implementate pe platforma de dezvoltare a serviciilor electronice. Solicitantul accesează portalul serviciilor electronice www.servicii.gov.md,  își selectează serviciul care va fi prestat și după caz indică dacă dorește livrarea acestuia la o adresă anumită.

 

Serviciul MDelivery a fost integrat cu serviciile prestate de ASP în luna iulie 2022. La etapa inițială, prin intermediul MDelivery puteau fi livrate doar pașapoartele. În prezent, cetățenii pot solicita livrarea la domiciliu prin intermediul serviciului MDelivery a următoarelor acte:   pașapoarte, duplicate acte de stare civilă (inclusiv extrase multilingve), pașapoarte (inclusiv pentru copii), extrase și certificate din Registrul Bunurilor imobile, planuri cadastrale, extrase din Registrul de Stat al Unităților de Drept, permise internaționale.)

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

594 views

The date of publishing:

22 August /2023 08:00

Catalogul tematic

Noutăți

Tags:

servicii electronice publice | livrare de mărfuri

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon