News

Veniturile și cheltuielile FAOAM în primul semestru

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a acumulat, în primul semestru din anul curent, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală, venituri de peste 5,1 mld.lei.

 

Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au atins cifra de circa 3,4 mld.lei, cu aproape 534 mil.lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au fost de circa 177 mli. lei, în creștere cu peste 60 mil. lei comparativ cu perioada similară a anului trecut.

 

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, au atins cifra de 106 mil. lei, cu 44 mil. lei mai mult în comparație cu suma înregistrată în perioada similară a anului trecut.

Transferurile de la bugetul de stat au însumat, în primele șase luni ale anului curent, 1, 3 mld. lei.

 

În acelaşi timp, din fondurile AOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de circa 6, 2 mld.lei, majoritatea fiind  transferaţi  prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractaţi. Suma virată pentru serviciile medicale prestate în primele șase luni ale anului curent este cu 480 mil.lei mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Instituții:

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a RM | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

562 views

The date of publishing:

06 July /2023 07:58

Domeniu:

Noutăți

Tags:

venituri | FAOAM

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon