News

Veniturile și cheltuielile FAOAM în primul trimestru

În primul trimestru din anul curent, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM), au fost acumulate venituri în sumă de peste 1, 853 mld. de lei, fără transferurile de la bugetul de stat, informează Compania Națională de Asigurări în Medicină.  Acumulările respective au fost în creştere cu peste 348 mil.lei sau cu 23% faţă de perioada similară a anului 2022.

 

Principala sursă de venituri a fost reprezentată de contribuţiile procentuale din salariu şi din alte recompense, care au constituit circa 1, 632 mil.lei cu 258 mil.lei mai mult în comparație cu primul trimestru din 2022. Încasările din primele de asigurare medicală în sumă fixă au fost de 162 mil. lei, cu circa 62 mil.lei mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

 

Totodată, cheltuielile din fondurile AOAM au constituit, în ianuarie-martie 2023, peste 3,169 mld. lei, în creştere cu peste 283 mil. faţă de aceeași perioadă a anului trecut. Cea mai mare parte – 3, 153 mld. lei, a fost transferată prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractaţi. Suma virată în primul trimestru al anului curent pentru serviciile medicale prestate este cu peste 279 mil. lei mai mare comparativ cu perioada similară a anului 2022, mai anunță CNAM.

Instituții:

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a RM | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

304 views

The date of publishing:

05 April /2023 13:30

Domeniu:

Noutăți | Asigurare obligatorie de asistenţă medicală

Tags:

cheltuieli | venituri | FAOAM

0 comments

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon