BGPF

29.2.13.3 Care sunt modalitățile de obținere în format electronic a confirmării veniturilor obţinute în Republica Moldova de persoanele fizice cetăţeni ai Republicii Moldova?

Modalitățile de obținere în format electronic a confirmării veniturilor obţinute în Republica Moldova de persoanele fizice cetăţeni ai Republicii Moldova, sunt următoarele:
1. La adresa de e-mail a Serviciului Fiscal de Stat (mail@sfs.md), se depune cerere pentru eliberarea confirmării veniturilor, conform anexei nr.1 la Ordinul SFS nr.344/2023, cu anexarea copiei buletinului de identitate (faţă-verso), cu respectarea cerinţelor de semnare electronică a documentului, în corespundere cu Legea privind identificarea electronică şi serviciile de încredere nr.124/2022. Confirmarea veniturilor se va remite la e-mailul indicat în cerere.
2. În mod electronic prin intermediul serviciului electronic SIA ,,e-Cerere” modulul ,,Cerere privind confirmarea veniturilor obţinute de către cetăţenii Republicii Moldova” din cadrul SIA ,,Cabinetul personal al contribuabilului”, cu anexarea copiei buletinului de identitate (faţă-verso). În cadrul SIA ,,e-Cerere”, confirmarea veniturilor va putea fi vizualizată în compartimentul ,,Cereri acceptate”, accesând opţiunea ,,Confirmare”.
3. Prin intermediul Portalului Guvernamental al Cetățeanului mcabinet.gov.md, accesând secțiunea „Situație fiscală”, opțiunea „Solicită confirmarea privind veniturile”. În toate cele trei cazuri persoana fizică, poate solicita confirmarea veniturilor, doar dacă dispune de semnătură electronică.
4. În cazul depunerii cererii pentru eliberarea confirmării veniturilor pe suport de hârtie (semnată olograf) la o subdiviziune teritorială a Serviciului Fiscal de Stat, bifând în cerere modalitatea recepționării prin poșta electronică, confirmarea veniturilor va fi remisă pe poșta electronică indicată în cerere.

Ordinul SFS nr. 147 din 01-04-2024

Data publicării:

16 Aprilie /2024 09:31

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon