07
05 2015
892

Drăguțanu: Dacă cele trei bănci nu vor putea returna creditele urgente, creanțele se vor transforma în datorie publică internă

În cadrul conferinței de astăzi Guvernatorul Băncii Naționale a vorbit despre soarta pe care o va avea datoria celor trei bănci, care se află sub administrare specială, dacă nu vor putea să restituie creditele urgente oferite de Banca Națională.

Guvernatorul Băncii Naționale a declarat că cifra de 16 miliarde de lei, acordată Băncii de Economii, Băncii Naționale și Unibank sub formă de credit de urgență, despre care se vehiculează este exagerată.

Ieri am spus că acea cifră este suma de 16 miliarde lei este eronată. Suma reală va depinde de volumul de retrageri a depozitelor de la cele trei bănci și de măsurile ulterioare care vor fi luate. La momentul actual nu pot oferi o cifră concretă. a declarat Dorin Drăguțanu.

În cazul când acești banii nu vor fi restituiți de cele trei bănci aceștia vor fi transformați în datorie publică internă

Potrivit Hotărârii de Guvern Dacă băncile care se află sub administrare specială nu vor putea restitui creditul de urgență, el trebuie înlocuit cu valori mobiliare de stat, asta înseamnă el va deveni datorie publică internă, care va fi răscumpărată în 10-20 de ani.Astfel, impactul asupra Bugetului nu va fi catastrofal, potrivit opiniei mele, declară Guvernatorul Băncii Naționale.

via | agora.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.