08
05 2015
825

Există speranţe că banii furaţi de la cele trei bănci ar putea fi recuperaţi

După audierile din Parlament există speranţe că banii furaţi de la cele trei bănci ar putea fi recuperaţi. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune „Publika TV”, transmite IPN.

Analistul media Cristian Tabără crede că o parte din bani ar putea fi recuperaţi. „Senzaţia pe care au lăsat-o vorbitorii din Parlament este că se ştie unde sunt banii. Situaţia este destul de stufoasă, dar există posibilitatea recuperării banilor. Nu cred că cineva îşi poate asuma răspunderea ca să facă declaraţii false în această situaţie. Tot astăzi am aflat că suma banilor furaţi nu este de un miliard de dolari, dar de 460 de milioane. Deja e mai bine. Nu cred că guvernatorul Băncii Naţionale a minţit. Este o situaţie prea delicată”, a spus analistul.

Şi jurnalistul Constantin Olteanu este de părerea că bani ar putea fi găsiţi. „Cred că instituţiile statului ştiu ceva. Astăzi în Parlament lucrurile nu au fost spuse până la capăt şi nici nu puteau a fi spuse”, a declarat jurnalistul.

Preşedintele Partidului „Acţiunea Democrată” Mihai Godea consideră că pentru recuperarea banilor este necesar ca investigaţiile să fie continuate de către Compania Kroll. „Kroll trebuie să-şi ducă lucrurile până la capăt. Există precedentul din Tatarstan, unde din sistemul bancar, prin aceleaşi scheme ca la noi, au fost furaţi bani din sistemul bancar, iar datorită Companiei Kroll, 90 la sută din ei au fost recuperaţi”, a comunicat politicianul.

Expertul în drept constituţional Vitalie Catană la fel crede că banii vor fi găsiţi. „Am ascultat declaraţiile lui Viorel Chetraru. Cele spuse de el îmi oferă încrederea că banii vor fi recuperaţi”, a spus expertul.

via | ipn.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.