10
10 2014
1297

Moldova, afectată de închiderea rafinăriei de la Ploiești. Lukoil: Prețurile la carburanți vor crește

Compania Lukoil-Moldova ar putea majora prețul la produsele petroliere în viitorul apropiat. Asta, din cauza că, de o săptămână, întreprinderea nu poate cumpăra produse petroliere de la rafinăria Petrotel din Ploiești, care a fost închisă de oamenii legii din România.

Ca urmare, rezervele existente se vor epuiza în câteva zile, iar importul carburanților din alte țări va influența prețul de vânzare, a declarat președintele Lukoil Moldova, Feiruz Isaev.

”În prezent, rezervele de produse petroliere din Moldova vor ajunge pentru 5-6 zile. În fiecare zi, noi cumpăram câte 20-25 de tone de combustibil de la Ploiești, iar în viitorul apropiat este dificil de a compensa aceste livrări. Deocamdată, noi am suspendat vânzările angro”, a afirmat Isaev.

Totodată, Feiruz Isaev a menționat că importarea produselor petroliere din alte țări va influența prețul de vânzare.

Nu putem găsi o alternativă atât de repede. În Ucraina, aproape toate rafinăriile sunt nefuncționale, iar cele din România au majorat prețurile pe fundalul închiderii rafinăriei de la Ploiești. În cel mai bun caz, dacă rafinăria nu va fi deschisă, atunci importarea produselor petroliere din alte țări va fi peste 15-20 de zile, dar în acest caz vor fi influențate prețurile. Dar aici deja trebuie să vorbim de preț, deoarece deficitul va afecta lucrările agricole de toamnă, a adăugat președintele Lukoil Moldova.


via www.realitatea.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.