28
11 2013
1244

Experţii FMI asistă conducerea IFPS în reformarea şi modernizarea Serviciului Fiscal de Stat

Agenda misiunii tehnice a FMI, pe dimensiunea colaborării cu IFPS, vizează crearea unei metodologii de calcul a decalajului fiscal, elaborarea variantei finale pentru structura organizatorică a IFPS și a IFS Chișinău cât şi alte aspecte fiscale, s-a menţionat în cadrul întrevederii Şefului IFPS, Ion Prisăcaru, cu Consilierul general al Fondului Monetar Internațional, Norman Gillanders.

În acest context, Şeful IFPS Ion Prisăcaru a apreciat înalt cooperarea cu FMI şi a menţionat că proiectele noilor structuri organizatorice ale IFPS și cea a IFS Chișinău sunt în etapa finală de modificare, dorindu-se deja aprobarea acestora de către Guvern. Ion Prisăcaru a relevat importanţa sprijinului oferit de către experţii FMI la elaborarea unei noi metodologii de estimare a decalajului fiscal şi a specificat că frauda fiscală nu indică semne esențiale de descreștere, ceea ce este un fapt îngrijorător, și sunt oportune, în administrarea fiscală, recomandări pentru identificarea şi valorificarea unor potențiale rezerve.

De asemenea, Şeful IFPS a opinat în favoarea discutării Codului de administrare și a altor subiecte de pe agenda Misiunii FMI, pentru o colaborare cât mai productivă.

La acelaşi subiect, Norman Gillanders a menționat că proiectele de structură organizatorică ale IFPS şi IFS pe mun. Chişinău sunt acceptabile şi urmează să expertizeze ultimele modificări operate. De asemenea, expertul FMI a menționat că subiectele ce ţin de estimarea decalajului fiscal sunt incluse pe agenda curentă a Misiunii şi că vor fi selectate unele teme, din lista celor propuse, pentru a discuta posibilitatea ameliorării situației şi pregătirii unui plan concret de acţiuni.

Norman Gillanders a mai menţionat că Oficiul central al FMI acordă susținerea necesară pentru organizarea unor vizite ulterioare, fapt care va permite trecerea de la consultări la asistență și ajutor propriu-zise, cu implementarea reală a propunerilor și recomandărilor.

Consilierul general al Fondului Monetar internațional, Norman Gillanders, se află în vizită la IFPS, în perioada 27 noiembrie – 6 decembrie 2013, cu o misiune tehnică, pentru a acorda asistență în legătură cu abordarea riscurilor fiscale, conformarea cu principiile de marketing, monitorizarea stadiului implementării recomandărilor formulate de experții Misiunii anterioare a FMI, precum și jalonarea priorităților de reformare în anul 2014.

Serviciul de presă al IFPS

3 imagini

  • Experţii FMI asistă conducerea IFPS în reformarea şi modernizarea Serviciului Fiscal de Stat
Image 1 of 3
  • Experţii FMI asistă conducerea IFPS în reformarea şi modernizarea Serviciului Fiscal de Stat
Image 2 of 3
  • Experţii FMI asistă conducerea IFPS în reformarea şi modernizarea Serviciului Fiscal de Stat
Image 3 of 3

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.