04
12 2013
1602

IFPS îşi propune încasarea deplină de venituri preconizate la BPN pentru 2013 şi eficientizarea activităţii pentru anul următor

Mobilizarea tuturor structurilor SFS şi valorificarea rezervelor existente pentru încasarea deplină la Bugetul Public Naţional 2013 a veniturilor preconizate – aceste indicaţii au fost date subalternilor de către Şeful IFPS, Ion Prisăcaru, în cadrul şedinţei de astăzi cu participarea şefilor IFS teritoriale ale Serviciului Fiscal de Stat.

În cadrul întrevederii, Ion Prisăcaru a menţionat că, pentru luna decembrie, urmare a revizuirii Bugetului, au fost majorate, de peste 2.5 ori, estimările veniturilor preconizate la BPN, ceea ce constituie, pentru SFS, o sarcină mai complicată, dar pe deplin realizabilă. Pentru acumularea eficientă de venituri la Buget, Şeful IFPS a punctat mai multe rezerve, precum valorificarea restanţelor, inclusiv prin executarea forţată, majorarea bazei impozabile, lupta cu fenomenul achitării „salariilor în plic” şi „munca la negru”, îndeosebi în contextul restanţelor la acumularea de venituri la BASS.

De asemenea, a fost evidenţiată necesitatea unei monitorizări stricte a activităţii producătorilor şi exportatorilor de producţie agricolă, s-a accentuat imperativul remodelării şi eficientizării activităţii posturilor fiscale etc., aceste acţiuni, conjugate, fiind de natură să permită sporirea veniturilor la Buget.

În contextul Programului de conformare pentru 2014, Ion Prisăcaru a specificat că acesta va fi unul mai detaliat şi extins, ceea ce va oferi suport IFS teritoriale la conformarea fiscală a contribuabililor din mai multe zone de risc. Este necesară, a mai menţionat şeful autorităţii fiscale naţionale, monitorizarea activităţii tuturor întreprinderilor din domeniile de risc, nu doar a celor incluse în Programul de conformare.

La şedinţă, la subiectul încasării de venituri preconizate la BPN, responsabilii din cadrul IFPS au mai menţionat importanţa eficientizării controalelor operative efectuate, or ponderea veniturilor la Buget de pe urma acestora este nesemnificativă. De asemenea, o fost relevată importanţa menţinerii, în raport cu contribuabilii, a unui echilibru rezonabil, între conformarea benevolă şi executarea silită, cu ridicarea corpurilor delicte.

Ședința de lucru cu șefii inspectoratelor fiscale teritoriale, la care a fost discutată încasarea de venituri preconizate la toate bugetele componente ale Bugetului Public Național, pentru 11 luni ale anului 2013, și prognoza până la finele anului, a fost convocată de către conducerea IFPS pentru a mobiliza structurile administraţiei fiscale naţionale şi pentru a face un schimb de opinii privind căile de eficientizare a activităţii fiscale.

via www.fisc.md

4 imagini

  • IFPS îşi propune încasarea deplină de venituri preconizate la BPN pentru 2013
Image 1 of 4
  • IFPS îşi propune încasarea deplină de venituri preconizate la BPN pentru 2013
Image 2 of 4
  • IFPS îşi propune încasarea deplină de venituri preconizate la BPN pentru 2013
Image 3 of 4
  • IFPS îşi propune încasarea deplină de venituri preconizate la BPN pentru 2013
Image 4 of 4

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.