04
07 2013
1251

O atmosferă de familie cu Cei mai buni dintre Cei mai buni contribuabili.

Deşi aniversarea de 23 de ani de la înfiinţarea Serviciului Fiscal de Stat, care a avut loc pe data de 1 iulie a reprezentat, totuşi, o zi de sărbătoare pentru funcţionarii fiscali, importanţa evenimentului nu s-a rezumat doar la aceasta. Un minunat prilej în cadrul acestei sărbători a fost prezenţa la adunarea festivă a celor mai buni contribuabili din toate unităţile administrativ teritoriale ale ţării. Domniile lor în ambianţă cu angajaţii Serviciului Fiscal de Stat au creat o atmosferă de familie.

În acest context, pentru aportul în promovarea civismului fiscal şi conformare la onorarea obligaţiilor fiscale, precum şi pentru stabilirea relaţiilor de parteneriat cu administraţia fiscală, 35 de agenţi economici au fost decernaţi cu diplome ale Inspectoratului Fiscal Principal de Stat și cupe cu mențiunea „Funcționarul fiscal — în serviciul Contribuabilului”. Printre aceștia sunt reprezentanţi ai businessul mic şi mijlociu, precum şi contribuabili mari: S.A. Orange Moldova, S.R.L. „Carahasani Agro, I.S. Tighina, CAP ”Glia”, I.I. „Crudu Sergiu”, S.R.L. ,,TETRACOM-AGRO”, etc. 24 din cei menţionaţi activează sub forma organizatorico-juridică de societate cu răspundere limită, 6 — şunt societăţi pe acţiuni, 2 — întreprinzători individuali, 2 cooperative agricole și o întreprindere de stat. Cît priveşte genul de activitate, constatăm că 2 agenţi economici sunt din sectorul agrar, ceilalţi practică activităţi din domeniile industriei, construcţiilor, transporturilor, comunicaţiilor, etc.

Cifra celor menţionaţi este modestă, însă Serviciul Fiscal de Stat este doar la un început al măsurilor de stimulare a contribuabililor prevăzute de capitolul „Funcţionarul fiscal-în serviciul contribuabilului” din Programul de conformare pe anul 2013. Serviciul Fiscal de Stat îşi doreşte ca pe viitor în această listă să fie înscrişi mai mulţi contribuabili, pentru că doar în cadrul unui parteneriat de la egal la egal, prin acordare de servicii fiscale calitative contribuabililor şi conformarea lor benevolă se poate diminua decalajul fiscal.

„Va promitem că contribuabilii credibili şi disciplinaţi vor avea tot respectul şi asistenţa noastră, iar cei care nu doresc să respecte legislaţia vor fi trataţi pe măsură” – a menţionat dl. Ion Prisăcaru, şeful IFPS, felicitîndu-i pe cei decernaţi.

Pornind de la importanţa activităţii prospere a agenţilor economici, Serviciul Fiscal de Stat nu se limitează doar la nişte declaraţii de intenţie, ci încurajează şi favorizează real dezvoltarea businessului.

19 imagini

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.