13
10 2014
1009

SFS acordă o atenție sporită activităților de prevenire și combatere a corupției în rândurile instituției

Direcția securitate internă și anticorupție a examinat informația prezentată de către inspectoratele fiscale de stat teritoriale, în baza Indicației IFPS cu nr. 45 din 10.04.2014 “Cu privire la eficientizarea activității, prevenirea și combaterea corupției în cadrul SFS” la compartimentul întreprinderii acțiunilor de rigoare întru prevenirea și combaterea corupției și protecționismului în cadrul instituției pe parcursul a 9 luni ale anului curent.

Astfel, pe parcursul perioadei date, reprezentanţii inspectoratelor fiscale de stat teritoriale au participat la 130 de emisiuni televizate, două reportaje radio, fiind realizate 92 de publicaţii în mass-media locală (publicaţii în presa locală pentru informarea cetăţenilor despre drepturile şi obligaţiile sale prevăzute în legislaţia fiscală şi promovarea unui comportament a funcţionarilor fiscali adecvat normelor etice stabilite de Codul de conduită al funcţionarului public, cultivarea intoleranţei faţă de faptele de corupție).

Totodată, au fost desfășurate 802 seminare și instruiri cu agenții economici și cetățenii (informarea acestora despre prevederile Codului fiscal — drepturi, obligații, modul și condițiile de tragere la răspundere pentru încălcarea legislației fiscale etc. — și alte acte normative adoptate în conformitate cu acesta, acordarea consultațiilor gratuite pe problemele ce țin de competență, care are ca scop stabilirea unei colaborari mai eficiente între autoritatea publică și societatea civilă în vederea prevenirii și combaterii corupției și protecționismului).

Numărul de instruiri cu funcționarii fiscali, în scopul prevenirii și combaterii corupției și protecționismului în rîndul acestora, a atins cifra de 600.

Prin intermediul telefoanelor de încredere, a urnelor de petiții au parvenit pe adresa IFS teritoriale patru informații cu privire la abuzul de serviciu a funcționarilor fiscali, dintre care o informație nu a fost confirmată și 3 au fost confirmate (IFS pe r-l Cahul – sesizare parvenită din partea CNA cu privire la acțiunile unui funcționar fiscal (de CNA pornit dosar penal) și IFS pe r-l Ocnița – în rezultatul examinării, de către Comisia de disciplină la doi funcționari fiscali li s-au aplicat sancține disciplinară “mustrare aspră” și“avertisment”.

via www.fisc.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.