Ajutor
Cum accesăm versiunea electronică a revistei?
Abonații noi, care nu au avut cont de utilizator pe portalul www.monitorul.fisc.md primesc pe adresa de e-mail, indicată în formularul de abonare, informația despre oferirea statutului ”Premium User”, precum și parola de acces pe portal.
Mesajul expediat pe e-mail este similar celui de mai jos.Bun venit pe portalul Publicației Periodice «Monitorul Fiscal FISC.MD»,
ținem să vă informăm că sistemul portalului «Monitorul Fiscal FISC.MD» v-a înregistrat automat, deoarece Dvs. ați completat formularul de abonare la Publicația Periodică «Monitorul Fiscal FISC.MD».

Pentru autentificare pe portal utilizați următoarele date:
Email: ________________________*
Login: ________________________*
Parola: _______________________*

*În mesajul recepționat, aceste câmpuri vor conține date individuale, care vor permite identificarea Dvs. drept utilizator individual al portalului.

Totodată, dacă există necesitatea, aceste date pot fi modificate din setările profilului Dvs. Cum procedați pentru a face modificări?

1. Pentru a accesa versiunea electronică trebuie să fiți autentificați pe portalul www.monitorul.fisc.md accesând butonul Autentificare (partea dreaptă sus). Apoi completați câmpurile:

E-mail _______________,
Parola _________________,
după care accesați butonul Autentificare.2. În caz de ați uitat parola de acces o puteți restabili urmând pașii:

 1. accesați butonul Autentificare din partea dreaptă sus a paginii;
 2. accesați butonul Restabilirea parolei;
 3. apare o nouă casetă:


3. În cîmpul E-mail Dvs. introduceți adresa de e-mail pentru restabilirea parolei și accesați butonul Obțineți referința pentru schimbarea parolei.

Ca urmare, la adresa de e-mail indicată va fi expediat un mesaj cu privire la solicitarea de modificare a parolei. Accesând link-ul din mesajul primit, la adresa de e-mail indicată va fi expediată parola noua cu care Vă veți putea autentifica pe portal, urmând pașii descriși la punctul 1.

După autentificare pe portal puteți schimba parola primită cu o parolă pe care o dețineți, pentru o autentificare mai simplă pe viitor.

Pentru aceasta:

1. Accesați rubrica Setări din profilul personal;2. Alegeți Contul personal;3. Completați câmpurile pentru schimbarea parolei

 1. Parola curentă:__________,
 2. Parola nouă:__________,
 3. Parola nouă repetată:___________;
4. Apăsați butonul Salvează.

„În caz de necesitate, la fel, poate fi modificată și adresa de e-mail (Setări/ Contul personal/ Setarea profilului/ E-mail).

Orice informație privind modul de accesare a Ediției electronice o puteți afla apelând la numărul de telefon 0(22) 822024.


Înregistrare
Înregistrarea pe site este efectuată în două moduri:

1. Înregistrarea ca utilizator al portalului www.monitorul.fisc.md, ceea ce presupune crearea unui cont nou pe portal. Pentru aceasta urmați pașii:

1) Alegeți butonul „Cont nou” din partea dreaptă de sus a paginii www.monitorul.fisc.md2) La deschiderea formularului de înregistrare, complectați câmpurile conform regulilor care pot fi vizualizate poziționând cursorul pe semnul de întrebare din dreapta fiecărei boxe3) Introduceți textul din imagine. Dacă simbolurile nu sunt clare, faceți un click pe imagine pentru a se afișa altă imagine.

4) Apăsați butonul „Cont nou” din partea de jos a formularului de înregistrare.

5) Pe ecran apare un mesaj de confirmare a creării contului, care vă informează despre faptul necesității activării contului creat.6)Verificând e-mailul veți găsi un mesaj automat care conține un link. Accesați acest link cu un click.

7) După activarea contului, sunteți readresat pe pagina www.monitorul.fisc.md, în care sunteți deja logat conform datelor indicate în formularul de înregistrare.

După crearea contului, Dvs obțineți posibilitatea de a utiliza următoarele funcții ale acestuia:
— primirea notificărilor despre toate articolele noi apărute pe e -mail indicat la înregistrare.
— comentarea articolelor aflate în acces deschis.
— transmiterea mesajelor private utilizatorilor.
— crearea unei biblioteci proprii formate din articolele publicate.

2. Cea de a doua metodă de înregistrare se aplică la completarea formularului de abonare,https://monitorul.fisc.md/subscribe/2022/
1) Alegeți abonamentul PREMIUM sau ELECTRONIC pe anul 2022.

2) Când plata pentru abonament este în contul Publicației, operatorii noștri Vă vor oferi statut „Premium” la contul format automat în baza e-mailului indicat în formularul de abonare.

3) Pentru a activa contul, urmați linkul venit pe e-mail din partea Publicației. Denumirea e-mail-ului va fi indicată drept „Activarea contului”.

4) Intrând în cont, veți observa o scrisoare în care va fi indicat „Premium user activat”Lista posibilităţilor pentru utilizatorii înregistraţi:

Posibilităţi
Profil obişnuit
Premium
Adăugarea în Favorite articolelor preferate şi comentariilor
+
+
Adăugarea comentariilor la postări
+
+
Votarea comentariilor\postărilor
+
+
Exprimarea încrederii pentru alţi utilizatori prin vot
+
+
Scrierea si expedierea mesajelor private utilizatorilor
+
+
Diseminarea zilnică a Newsline-ului
+
+
Acces la arhiva Ediției electronice pentru anii 2011-2021
+
Acces la secţiuni închise ale Ediției electronice ca „Poziția oficială”, „Contabilitatea practică”

+
Adresarea întrebărilor prin intermediul rubricii „Adresează-ne o întrebare”

+


Setări
Fiecare utilizator autorizat dispune de pagina setărilor ( în partea stânga sus – unde poate vizualiza nickname-ul său) – aceasta vă va ajuta să încărcați un nou avatar, să modificaţi numele sau să scrieţi în profilul dvs. temele de care sunteţi interesat. În interiorul secțiunii, la moment, există șase compartimente:Informaţia — este o pagina personală (tip monitorul.fisc.md/profile/nume de utilizator) a abonatului Publicației Periodice „Monitorul Fiscal FISC.MD”, care conține toată informația despre el în calitate de membrul al acestei comunități.

În profil veți găsi:
 • Numele, prenumele, nickname și avatarul dvs;
 • Nivelul de încredere şi rating-ul profilului dvs. (acestea depind de activitatea pe site – aprecieri, comentarii etc.);
 • Data înregistrării pe site și a ultimei activităţi pe acesta;
 • Interesele și altă informație pe care aţi considerat necesară să o menţionaţi;
 • «Favorite» — postari, comentariile și întrebările, pe care utilizatorul a decis să adauge în compartimentul favorite;
Publicații – în acest compartiment se vor afișa articole, comentariile postate pe site, note, și articolele din blogul personal.

Favorite – acest compartiment vă permite să creați o listă de articole cel mai frecvent utilizate și comentariile utile, astfel căutarea acestora va fi efectuată mai simplu.

Iniţial, acest compartiment nu este completat. Pentru a adăuga articole sau comentarii în Favorite aveți nevoie să efectuaţi următorii pași:

Mesaje – aici veți găsi toate mesajele private, precum și mesajele de la alți utilizatori ai portalului, anunţuri automate, notificări adresate dvs.


Despre statutul “Premium User“
Statutul de „Premium User” este oferit tuturor clienților Publicației Periodice „Monitorul Fiscal FISC.MD”, care se abonează la abonamentul „Premium” și/sau abonamentul „Electronic”.Abonamentul „Premium” este valabil în decursului unui an calendaristic. Astfel termenul decurge de la 1 ianuarie 2022 până la 31 decembrie 2022. În cazul abonamentului „Electronic”, Dvs. beneficiați de acces la versiunea electronică www.monitorul.fiscal.md pe parcursul unui an din data recepționării plății (de exemplu: Compania „X” a achitat contul de plată la 01.03.2021, astfel, din această dată decurge termenul de un an, respectiv abonamentul este valabil până la 01.03.2022).

Avantajele „Premium User” sunt:
 • Revistele „Monitorul Fiscal FISC.md” în format electronic (numerele editate pe perioada abonării + arhiva din 2011-2021).
 • Codul fiscal pentru anul 2022 în limbile română și rusă, în format electronic.
 • Acces gratuit la consultații fiscale oferite prin intermediul rubricii ,,Adresează-ne o întrebare’’.
 • Materialele ce reflectă poziția oficială a SFS (comentarii la documentele oficiale, răspunsuri la întrebări etc.).
 • Practica contabilă și de aplicare a SNC.
Statutul „Premium User” se obține la procurarea abonamentelor PREMIUM sau ELECTRONIC .Cum poți achita?
Achitarea abonamentului e posibilă prin trei modalităţi:
 • transfer bancar la contul Publicației Periodice „Monitorul Fiscal FISC.MD”.
 • achitare utilizând serviciul MPay.
 • achitare directă la oficiul Publicației Publice „Monitorul Fiscal FISC.MD’’.
Etapele achitării prin transfer bancar/virament:
 • Accesați pagina https://monitorul.fisc.md/subscribe/2022/ unde alegeți abonamentul și completați câmpurile obligatorii pentru generarea formularului electronic, indicând modalitatea de plată „Prin virament”.
 • După generarea formularului electronic, în baza acestuia, efectuați transferul bancar indicând datele bancare și suma din documentul generat sau efectuați achitarea în cel mai apropiat oficiu bancar.
 • În scurt timp Dvs. veți primi pe email parola de acces la portal. În cazul în care ați întâmpinat dificultăți, nu ezitați să sunați la 022 822 024 sau la 022 822 028.
Etapele achitării prin serviciul MPay:
 • Accesați pagina https://monitorul.fisc.md/subscribe/2022/ unde veți completa câmpurile obligatorii pentru generarea formularului electronic, indicând modalitatea de plată „MPay”;
 • După care veți fi redirecționați pe pagina serviciului MPay, unde va trebui să confirmați numărul cererii care este generat automat și suma spre plată;
 • Urmare a confirmării, veți trece la pagina în care alegeți modalitatea de plată:
— Card bancar;
— Internet banking;
— Numerar;
— Monedă electronică.

După finalizarea achitării, în termen de 24 ore, Dvs. veți primi pe email parola de acces la pagină. În cazul în care ați întâmpinat dificultăți, nu ezitați să sunați la 022 822 024 sau la 022 822 028.Etapele achitării la oficiul Publicației Periodice „Monitorul Fiscal FISC.MD”:
 • Vă înregistrați pe pagina https://monitorul.fisc.md și vă generați contul de plată.
 • Vă apropiați la oficiul Publicației Periodice „Monitorul Fiscal FISC.MD” la adresa: mun.Chișinău,
  MD-2005, str. Constantin Tănase nr. 6, etajul 3, biroul 306.
 • Achitați abonamentul dorit.
 • Operatorul vă va atribui statutul de „Premium User’’.
Nota:
În cazul în care persoana neautorizată pe pagină completează un formular de abonare, acesteia i se generează un cont, utilizând adresa electronică indicată în formular. Pe poșta indicată se expediază o scrisoare ce conține datele de autentificare.
În cazul în care persoana este înregistrată și autorizată pe pagină și dorește să beneficieze de statutul de “Premium User”, este necesar să completeze formularul de abonare https://monitorul.fisc.md/subscribe/2022/ și să indice exact aceeași adresă electronică cu care este înregistrat utilizatorul precedent, în caz contrar va fi necesar de modificat profilul utilizatorului (adresa electronică).


Modalități de abonare
1. Abonarea prin guest. Pentru aceasta este necesar de parcurs următorii pași:
 • Accesați bannerul cu denumirea „Abonament 2022”.
 • Selectați tipul de abonament solicitat accesând butonul „Alege-mă”.
 • Bifați butonul „Online” și completați toate câmpurile prezentate.
 • Selectați modalitatea de achitare (prin virament / Mpay).
 • Bifați câmpul prin care confirmați că ați luat cunoștință cu Regulile campaniei de abonare pentru anul 2022.
 • Apăsați butonul „Generare abonament”.
 • Descărcați și achitați contul de plată generat.
 • După verificare va fi acordat statutul de „Premium User”, și la adresa electronică indicată de către Dvs. veți primi parola de acces.
2. Abonarea cu ajutorul operatorului Publicației Periodice „Monitorul Fiscal FISC.MD”
 • Apelați Publicația Periodică ,,Monitorul Fiscal FISC.MD” la numerele de telefon 022 822 024/ 022 822 028.
 • Solicitați o consultare vis-à-vis de avantajele fiecărui abonament, după care comunicați operatorului decizia aferentă abonamentului care se potrivește cel mai bine cu necesitățile afacerii Dvs.
 • Operatorul Publicației Periodice „Monitorul Fiscal FISC.MD” completează câmpurile necesare și exprediază contul de plată generat la adresa electronică menționată de Dvs.
 • Verificați corectitudinea datelor înscrise în contul de plată și asigurați achitarea sumei indicate în contul de plată.
 • După verificare va fi acordat statutul de „Premium User”, și la adresa electronică indicată de către Dvs. veți primi parola de acces.
3. Abonarea direct la sediul Publicației Periodice „Monitorul Fiscal FISC.MD”
 • Vă prezentați la sediul Publicației Periodice „Monitorul Fiscal FISC.MD”, MD-2005, mun. Chișinău, str. Constantin Tănase 6, et. 3, bir.306.
 • Achitați prețul abonamentului dorit.
 • Oferiți datele necesare pentru completarea formularului de abonare.
 • Operatorul vă oferă statutul de ,,Premium User’’.
4. Abonarea prin agențiile de presă și curierat
 • Vă prezentați la sediul unei agenții de presă și curierat:
— Î.S. „Poșta Moldovei”.
— S.R.L „Moldpresa”.
— S.R.L. „Ediții Periodice”.
— S.R.L. „Presinform Curier”.
— S.R.L. „Max Expres”.
 • Achitați abonamentul solicitat.
 • Expediați o copie a dispoziției de plată și/sau a facturii fiscale la adresa electronică marketing@monitor.tax.
 • După verificare va fi acordat statutul de „Premium User” și la adresa electronică indicată de către Dvs. veți primi parola de acces.


Adresează-ne o întrebare
Pentru a ne adresa o întrebare trebuie să urmați pașii:

 • În subsolul paginii portalului, gasiţi în partea dreaptă compartimentul Adresează-ne o întrebare, unde este și o fereastră pe care o veți completa cu datele Dvs: nume, prenume, e-mail (obligatorii pentru completare)
 • Tot în fereastra dată, mai jos de datele indicate, este indicat spațiul (sub inscripţia „Mesajul Dvs”), în care trebuie să scrieți întrebarea

 • Mai jos veți vedea o mică operație cu cifre, iar în caseta goală, veți scrie răspunsul corect

 • Ultimul pas pe care îl veți face este să apăsați butonul Expediază


Crearea unui cont pe portalul www.monitorul.fisc.md
 • Accesați butonul „Cont nou” poziționat în partea dreaptă de sus a paginii

 • Completați câmpurile afișate

 • Nu uitați să introduceți literele și cifrele din imagine. Dacă imaginea e indiscifrabilă, apăsați pe imagine. Va fi afișată o altă imagine.
 • Apăsați butonul „Cont nou”
 • După crearea contului, Vă rugăm să-l activați.
 • Pentru aceasta, la email-ul indicat de Dvs. la înregistrare în mod automat se expediază o scrisoare, care va conține un link. Accesați acest link cu un singur click.
 • Vă felicităm! Contul nou a fost activat cu succes.