29
09 2014
1000

Austria vrea să introducă un pachet de reduceri fiscale în valoare de 5 miliarde de euro

Austria intenţionează să introducă un pachet de reduceri fiscale în valoare de cel puţin 5 miliarde de euro anul viitor, care ar putea încuraja revigorarea economică, fără creşterea deficitului şi a datoriei, potrivit unor surse oficiale.

Social democraţii (SPO) şi partenerii de coaliţie din Partidul Popular Austriac (OVP) au ajuns la un acord în privinţa acestei sume începand din anul 2015, dar au amânat stabilirea detaliilor privind reducerea impozitelor şi compensarea acestora cu venituri din alte surse.

Reprezentanţii SPO susţin reduceri fiscale mai importante şi compensarea acestor reduceri de venituri cu introducerea unor noi taxe pe avere.

Cancelarul Werner Faymann a declarat, după o reuniune de două zile a cabinetului, că propunerea iniţială de 5 miliarde de euro poate fi majorată. Noul lider al OVP, Reinhold Spindelegger, împreună cu ministrul de finanţe, conservatorul Joerg Schelling, s-au opus, de asemenea, introducerii taxelor pe avere, propunând în schimb o schimbare de strategie guvernamentală, astfel încât reducerea impozitelor să devină mai accesibilă.

Într-un interviu acordat postului de radio ORF, Schelling a declarat că noul pachet de reduceri fiscale va intra în vigoare pe etape, începând cu 2016, şi va avea ca scop reducerea impozitului pe venit la 25 de procente, faţă de 36,5 cât este în prezent pentru venituri peste 11.000 euro, urmând a fi introduse noi relaxări fiscale începând cu 2018.

Schelling şi-a reiterat poziţia că reforma fiscală finanţată din datorii noi nu este viabilă. Deficitul bugetar al Austriei va creşte cu 2,7 procente din PIB, iar datoria publică la 80 de procente, pe fondul costurilor legate de banca naţionalizată Hypo Alpe Adria.

via www.rador.ro

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.