11
11 2013
1440

Banca Mondială: În Europa și Asia Centrală șomajul este înalt și crearea locurilor de muncă este slabă

În Europa și Asia Centrală (EAC) șomajul este înalt și crearea locurilor de muncă este slabă, în pofida eforturilor impresionante de reformă din multe țări din regiune și a unui deceniu de creștere economică puternică înainte de criza din 2009, se constată în noul raport al Băncii Mondiale „Înapoi la lucru: Creștere prin locuri de muncă în Europa și Asia Centrală”, constată Banca Mondială. Locurile de muncă sunt esențiale pentru a scoate oamenii din sărăcie și pentru a asigura că prosperitatea este comună pentru toți. De asemenea locurile bune de muncă pot abilita oamenii și consolida vocea și participarea lor în societate”, a declarat Laura Tuck, Vice-președintele Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală.
„Provocarea legată de locurile de muncă în țările din Europa și Asia Centrală este una presantă. Însă ea nu e este insurmontabilă și noutatea bună e că multe țări din regiune indică deja calea prin realizarea reformelor necesare. Sperăm că analiza și recomandările din noul nostru raport vor informa în continuare elaborarea politicilor în regiune”.
Conform raportului, crearea locurilor de muncă în regiune a fost una înceată chiar și înainte de criză (2000-2009), când regiunea creștea mai rapid decât alte economii în dezvoltare.

via www.24h.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.