12
03 2014
1013

Bonusurile bancherilor au crescut cu 29% la nivel mondial, iar pentru cei din Londra cu 49%

Bonusurile bancherilor au crescut în medie cu 29% la nivel global anul trecut, iar cele mai mari au fost acordate în centrul financiar londonez City of London, scrie The Guardian. Limitarea bonusurilor şi scan­dalurile care au cuprins majoritatea băncilor mari din Marea Britanie par să nu fi avut niciun efect asupra bonusurilor din centrul financiar londonez, bancherii din City of London beneficiind pe lângă cele mai mari bonusuri din toate centrele financiare ale lumii şi de cea mai mare creştere a sumelor, de 49%, arată un sondaj realizat de siteul eFinan­cialCareers, specializat pe locuri de muncă din sectorul financiar. Spre comparaţie, bonusurile primite de bancherii de pe Wall Street şi din Hong Kong au crescut cu 47%, cele din Australia cu 45%, iar cele din Singapore, cu 42%. Avansul mai mic al bonusurilor din celelalte centre şubrezeşte ar­gumentul conform căruia Londra trebuie să plătească prime uriaşe pentru a împiedica exodul de talente către alte centre rivale, chiar dacă unele dintre băncile londoneze au pierderi financiare. Peste 2.600 de bancheri din Marea Britanie, SUA, Hong Kong, Singapore şi Australia au fost întrebaţi de eFinancialCareers ce bonusuri au primit, iar rezultatele au arătat că cei 700 de bancheri din Marea Britanie care au răspuns au obţinut sumele cele mai mari. Totuşi, 41% dintre bancherii britanici au spus că bonusurile sunt sub aşteptările lor.
„Deşi rezultatele sondajului pot părea surprinzătoare, o analiză mai amă­nunţită arată că băncile împart neechi­librat suma totală dedicată bonusurilor acordând prioritate recompensării performerilor“,
spune James Bennett, global managing director al eFinan­cialCareers. Regulile noi de la Bruxelles restricţionează cuantumul bonusurilor la nivelul maxim al salariului anual. Dar, cu aprobarea acţionarilor, bonusul poate atinge cel mult dublul salariului anual. Băncile britanice au găsit metode de a evita plafonarea bonusurilor pentru a nu pierde bancheri în fa­voarea rivalilor din SUA şi Asia, care nu restricţionează remunerarea.

via www.zf.ro

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.