Panorama

Comisia Europeană cere Franţei măsuri credibile pentru reducerea cheltuielilor bugetare în 2015

Comisia Europeană a cerut miercuri Franţei să prezinte măsuri credibile pentru reducerea cheltuielilor publice în 2015, după ce autorităţile de la Paris au anunţat că nu vor putea respecta obiectivele stabilite, relatează AFP. Proiectul de buget pe care Franţa trebuie să îl înainteze Comisiei la jumătatea lunii octombrie trebuie să prevadă clar măsuri credibile pentru reducerea cheltuielilor în 2015 şi dincolo de acest an, a declarat Simon O'Connor, purtător de cuvânt al CE însărcinat cu probleme economice. Executivul UE trebuie să aprobe în fiecare an proiectele de buget al statelor din zona euro. Acest lucru va avea loc în luna noiembrie, odată cu instalarea noii Comisii Europene, în care francezul Pierre Moscovici va deţine portofoliul Afacerilor Economice şi Financiare.
Suntem pregătiţi să discutăm elementele cheie ale proiectului de buget cu autorităţile franceze, înainte ca acesta să fie adoptat, a subliniat O'Connor.
Franţa a anunţat miercuri că amână încă o dată, pentru 2017 în loc de 2015, obiectivul de reducere a deficitului bugetar sub nivelul de 3% din PIB prevăzut în legislaţia comunitară, din cauza "unei situaţii excepţionale" în Europa.
Este clar că nu este conform cu recomandările făcute de Comisie Franţei, a subliniat O'Connor.
El a precizat însă că Pactul de Stabilitate, în care sunt prevăzute nivelurile maxime ale datoriei publice şi deficitului bugetar în statele UE, prevede acordarea unor amânări pentru respectarea acestora, în anumite condiţii, funcţie de evoluţia situaţiei economice şi a reformelor structurale.

via www.mediafax.ro

1381 vizualizări

Data publicării:

11 Septembrie /2014 11:41

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

Franța | Comisia Europeană | cheltuieli | buget

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon