18
02 2014
1355

Germania: Cea mai puternică creştere a preţurilor la locuinţe din 2003, datorită creditării ieftine

Preţurile locuinţelor din Germania au înregistrat anul trecut cel mai puternic avans din ultimii 10 ani, datorită nivelului scăzut al dobânzilor, care a înlesnit accesul la finanţare şi a determinat unii investitori să renunţe la obligaţiuni în favoarea activelor imobiliare, potrivit Bloomberg. Preţurile apartamentelor, caselor şi altor tipuri de proprietăţi rezidenţiale din Germania au crescut în 2013 cu 4%, potrivit datelor prezentate luni de o asociaţie a băncilor, VDP. Piaţa a depăşit astfel recordul stabilit în anul 2012, când a fost înregistrată o creştere de 3,9%. Indicele preţurilor la birouri a urcat cu 5,9%, încetinind de la plus 6,1% în anul anterior. Piaţa locuinţelor din Germania traversează o perioadă de creştere susţinută, datorită costului scăzut al creditării şi deficitului de spaţii de locuit din oraşele mari, precum Berlin sau Frankfurt, unde ritmul în care se construieşte nu ţine pasul cu cererea. Totodaăt, preţurile spaţiilor de birouri sunt împinse în sus de investitorii care caută active cu randamente mai bune faţă de obligaţiuni.
"Cererea pentru proprietăţi rezidenţiale se menţine la un nivel ridicat. Oraşele mari şi cele unde există universităţi sunt în centrul atenţiei',
a declarat directorul general al VDP, Jens Tolckmitt. Preţul apartamentelor a crescut cu aproape 5% anul trecut, în timp ce chiria medie pe contracte noi a urcat cu 4,2%.

via www.mediafax.ro

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.