24
07 2013
942

Premierul Italiei promite o luptă fără milă cu evaziunea pentru a putea reduce taxele şi impozitele

Şeful Guvernului italian, Enrico Letta, a promis miercuri o luptă fără milă cu evaziunea fiscală şi utilizarea fondurilor recuperate pentru reducerea impozitelor în Italia. Într-un discurs ţinut la sediul fiscului italian, Letta s-a angajat să recupereze "cu forţă şi determinare" sumele ascunse de evazionişti în Elveţia sau în paradisuri fiscale.
"Evazioniştii trebuie să se grăbească să îşi repatrieze banii în Italia şi să plătească ceea ce datorează", a avertizat premierul.
Letta a promis utilizarea tuturor sumelor recuperate de fisc pentru reducerea impozitelor.
"În Italia, impozitele sunt prea ridicate pentru că toată lumea nu le plăteşte", a spus şeful guvernului.
Mărimea economiei subterane apasă competitivitatea Italiei, pentru că produce ineficienţă şi împiedică concurenţa, a adăugat el. La începutul lunii mai, Enrico Letta a deplâns ipocrizia incredibilă de la nivel european, în lupta cu evaziunea fiscală, înaintea unui summit UE pe această temă. Prin avertismentele aduse evazioniştilor, Letta urmează politica predecesorului său Mario Monti, care a declarat război evaziunii fiscale. În 2012, poliţia financiară italiană a intensificat controalele şi a descoperit o evaziune fiscală de 56 de miliarde de euro, 12.000 de persoane fiind deferite justiţiei.

via www.mediafax.ro

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.