13
03 2014
1137

Profitul băncii centrale a Germaniei a crescut de şapte ori în 2013, la 4,6 miliarde de euro

Profitul Bundesbank, banca centrală a Germaniei, a crescut de şapte ori anul trecut, la 4,6 miliarde de euro, de la 664 miliarde de euro în anul anterior, când rezultatul a fost influenţat de fondurile mai mari alocate provizioanelor pentru risc, a anunţat, joi, instituţia. Suma va fi transferată integral guvernului de la Berlin.
"În pofida veniturilor mai mici din dobânzi, Bundesbank a înregistrat profit mai mare în 2013 faţă de 2012, întrucât nu a mai fost necesar transferul de noi fonduri la provizioanele pentru risc",
a declarat preşedintele Bundesbank, Jens Weidmann, citat de portalul Market News International, parte a grupului Deutsche Boerse. Provizioanele penrtru risc ale băncii se situează în prezent la 14,4 miliarde de euro. Fondurile mai mari care vor fi transferate guvernului federal vor reprezenta o surpriză plăcută pentru ministrul de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, noteaă publicaţia germană. Schaeuble a luat în calcul, în proiectul de buget pentru anul 2014, că Bundesbank va da statului 2,5 miliarde de euro.
"Situaţia privind riscurile s-a îmbunătăţit într-o oarecare măsură",
a spus Weidmann. Veniturile din dobânzi ale Bundesbank, principala sursă de venit a băncii, au scăzut de la 8,3 miliarde de euro în 2012 la 5,6 miliarde de euro anul trecut, ca urmare a reducerii dobânzilor BCE.

via www.zf.ro

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.