28
10 2013
956

Statul german ar putea avea încasări din taxe peste aşteptări în acest an

Veniturile din taxe ale Germaniei vor creşte, probabil, mai puternic decât estimează autorităţile atât în acest an, cât şi în perioada următoare, iar până în 2018 încasările suplimentare ar putea totaliza până la 100 de miliarde de euro, potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de Reuters.

O evoluţie peste aşteptări a încasărilor ar da guvernului mai multă libertate în privinţa cheltuielilor şi ar influenţa negocierile pentru formarea coaliţiei care va susţine următorul guvern.

Veniturile din taxe, susţinute de evoluţia de pe piaţa muncii, ar putea fi cu peste 3% peste nivelul de anul trecut, când s-au situat la circa 600 de miliarde de euro, scrie publicaţia germană. Fondurile ar depăşi astfel cu circa 3 miliarde de euro suma de 615,2 miliarde de euro inclusă în ultimele estimări oficiale privind taxele, din luna mai.

Pentru perioada până în 2018, încasările suplimentare din taxe ar putea totaliza până la 100 de miliarde de euro, notează Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Formaţiunea condusă de cancelarul Angela Merkel a câştigat uşor alegerile parlamentare organizate în septembrie, însă nu a reuşit să obţină majoritatea în legislativ şi a început negocieri pentru formarea unei coaliţii cu partidul de pe locul al doilea în preferinţele electoratului, social-democraţii.

Merkel s-a concentrat în ultimii ani pe echilibrarea bugetului, în timp ce social-democraţii susţin creşterea taxelor pentru a finanţa investiţii, precum şi introducerea unui salariu minim la nivel naţional.

Cotidianul Die Welt a prezentat cifre chiar mai mari decât Frankfurter Allgemeine Zeitung. Experţi care cunosc prognozele privind taxele au declarat că încasările suplimentare ar putrea fi de 7-8 miliarde de euro în acest an.

Ministerul de Finanţe a refuzat să comenteze, înaintea următoarelor estimări oficiale, aşteptate pentru 7 noiembrie.

via www.economica.net

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.