22
09 2014
674

Țările G20 vizează creșterea PIB-ului lor cu 1,8 puncte procentuale până în 2018

Miniștrii de finanțe ai țărilor G20 au anunțat duminică, în Australia, că au luat noi măsuri pentru a crește valoarea Produsului Intern Brut (PIB) cu 1,8 puncte procentuale până în 2018, înmulțind investițiile în infrastructuri, relatează AFP.

«Analizele preliminare ale FMI și Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) indică faptul că aceste măsuri ne vor crește PIB-ul cu 1,8 puncte procentuale», se precizează în declarația finală a reuniunii de două zile de la Cairns.

Într-un context de încetinire a creștere mondiale, sunt necesare inițiative suplimentare pentru a atinge până în 2019 obiectivul de creștere cu 2 puncte procentuale fixat în februarie de miniștrii de finanțe în cadrul unei reuniuni la Sydney, mai menționează textul citat.

În perspectiva summitului șefilor de stat și de guvern ai G20 din noiembrie, de la Brisbane, din Australia, «vom continua să identificăm o nouă serie de măsuri suplimentare pentru a ne atinge obiectivele comune de creștere», au adăugat miniștrii de finanțe.

Astfel, miniștrii G20 s-au pus de acord asupra unei «inițiative în favoarea infrastructurilor» pentru a stimula creșterea economică, în contextul în care previziunile au fost revizuite în scădere pentru următorii doi ani.

Investițiile sunt primordiale pentru a crește cererea și a stimula creșterea, mai subliniază declarația G20.

Inițiativa va include, de asemenea, măsuri cheie în strategia noastră de creștere pentru a ameliora climatul de investiții, care este esențial în cadrul eforturilor noastre de a atrage sectorul privat, se precizează în text.


via www.agerpres.ro

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.