16
06 2020
660

1. (41.10) Poate oare fi realizat dreptul la subvenționarea dobînzilor la creditele bancare în situația în care creditul a fost contractat în perioada de pînă la 1 mai 2020, fiind aprobate condițiile de acordare a acestuia, iar debursarea, acordarea efectivă a acestuia se face ulterior, în baza unor acorduri suplimentare încheiate în baza sau cu referința la contractul de bază?

 Potrivit art.I Capitolul I art.2 din Legea nr.60 din 23.04.2020 „Privind instituirea unor măsuri de susținere a activității de întreprinzător și modificarea unor acte normative”, beneficiari ai Programului de subvenționare a dobînzilor sunt întreprinderile ce au contractat/contractează credite în perioada 1 mai 2020 – 31 decembrie 2020. 

        Astfel, în cazul în care contractarea creditului a avut loc în afara perioadei de timp menționate, subvenționarea dobînzilor aferente acestuia nu se efectuează, chiar dacă acordarea efectivă a acestuia sau părților din acesta a avut loc în perioada desfășurării Programului de subvenționare a dobînzilor.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.