13
07 2011
2698

Urmează a fi reținut impozitul pe venit la sursa de plată în mărime de 5% la achitarea venitului în folosul persoanei fizice de la achiziționarea plantelor medicinale?

Potrivit prevederilor lit. у) art. 20 din Codul fiscal, veniturile obținute de persoanele fizice, cu excepția întreprinzătorilor individuali şi gospodăriilor țărăneşti (de fermier), de la predarea materiei prime secundare, precum şi de la livrarea producției din fitotehnie şi horticultura în formă naturală şi a producției din zootehnie în formă naturală, în masa vie şi sacrificată, sunt stabilite ca surse de venit neimpozabile.

De asemenea menționam că, potrivit explicațiilor prezentate de către Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (nr. 08/1-3-213 din 12.05.03 şi nr. 12-104/1294/885 din 17.03.04), plantele medicinale şi aromatice fac parte din categoria producției din fitotehnie în formă naturală.

Prin urmare, în cazul în care întreprinderea achiziționează de la persoanele fizice, cu excepția întreprinzătorilor individuali şi gospodăriilor țărăneşti (de fermier), plante medicinale şi aromatice, la achitarea venitului în folosul acestora, nu se reţine, în prealabil,impozitul pe venit în mărime de 5%, deoarece venitul obținut de la livrarea acestor plante, conform prevederilor lit. у) art. 20 din Codul fiscal, constituie surse de venit neimpozabil.
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

Electronic

1299 lei

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.