Новости

Antreprenorii autohtoni își pot promova produsele în România la Expoziția „Republica Moldova prezintă”

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) organizează Expoziția „REPUBLICA MOLDOVA PREZINTĂ”, care se va desfășura la Baia Mare și Iași și Expoziția internațională „INDAGRA FOOD”,  România.

 

Instituția camerală și-a propus să organizeze pe parcursul anului curent, 45 de târguri și expoziții pe întreg teritoriul țării și 5 expoziții internaționale cu genericul „Republica Moldova Prezintă” în România și anume: Cluj-Napoca; Brașov; Baia Mare; București; Iași.

 

Din anul 2016, CCI a RM organizează, tradițional, participarea companiilor autohtone în cadrul Expoziției „Republica Moldova Prezintă” în România. Am fost la Iași, Brașov, Baia-Mare, Ploiești, iar anul acesta, în premieră, am ajuns la Cluj-Napoca și urmează să cucerim și Bucureștiul. Suntem mândri căci,  consumatorii de peste Prut ne așteaptă cu drag și apreciază produsele moldovenești”, a spus Sergiu HAREA în cadrul unei conferințe de presă.

 

Expoziția „Republica Moldova Prezintă” este o proiectare a expoziției naționale anuale „Fabricat în Moldova” din orașul Chișinău. Prima ediție a evenimentului expozițional a fost organizată în anul 2017 la Iași, a urmat Brașov, Ploiești, Baia Mare, Cluj-Napoca, la care au participat peste 600 de companii moldovenești din diverse sectoare precum cel: agro-alimentar, îmbrăcăminte, încălțăminte, textile și confecții, construcții, industrie, servicii.

 

În acestă toamnă, CCI invită antreprenorii să participe la Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Baia Mare, București și Iași.

 

Cea de-a III-a ediție a Expoziției „Republica Moldova Prezintă” la Baia Mare se va desfășura în perioada 22-24 septembrie 2023, în Sala Polivalentă „Lascăr Pană” (Baia Mare, România).

Organizatori: Camera de Comerț și Industrie a RM, Camera de Comerț și Industrie Maramureș, Consiliul Județean Maramureș;

Partener: Organizaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului.

 

Prima ediție a expoziției din Baia Mare a avut loc în anul 2019, fiind organizată de către Camera de Comerț și Industrie din Republica Moldova, cu susținerea Camerei de Comerț și Industrie Maramureș și Consiliului Județean Maramureș în cadrul celei de-a XXVII-a ediție a expoziției de bunuri de larg consum Rivulus Dominarum, una dintre cele mai importante componente economice din programul sărbătorii CASTANE 2019.

 

De asemenea, în perioada 25-29 octombrie 2023, în incinta Centrului expozițional ROMEXPO, Pavilionul B2 (București, România), companiile naționale îți vor putea promova produsele la Expoziția „INDAGRA FOOD”.

 

Expoziția prezintă noutățile industriei alimentare, adresându-se companiilor de profil din România și din străinătate, cum ar fi: distribuitorilor și importatorilor de echipamente și tehnologii pentru industria cărnii, producătorilor domeniului panificației, industrializării legumelor și fructelor, prelucrării peștelui și laptelui.

 

INDAGRA FOOD  reprezintă oportunitatea de a întâlni parteneri de afaceri, clienții actuali și potențiali, lideri de opinie, într-un cadru necesar dialogului de business și într-un mediu profesionist.

 

Standul țării noastre în cadrul expoziției date va fi organizat de Camera de Comerț și Industrie a RM, ROMEXPO în parteneriat cu Camerele de Comerț și Industrie din România. Parteneri: Agenția de Investiții din Republica Moldova; Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

 

Expoziția „Republica Moldova Prezintă” revine la Iași, la cea de-a V-a ediție, și va fi organizată în perioada 10-12 noiembrie 2023, la Palas Mall, Iași, România.

Organizatori: Camera de Comerț și Industrie a RM, Camera de Comerț și Industrie Iași; Partener: Primăria Municipiului Iași.

 

Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Iași își are apariția în contextul oportunităților de promovare a produselor și serviciilor moldovenești pe piața României și necesității stabilirii unor parteneriate de afaceri viabile.

 

Pe parcursul celor IV ediții ale Expoziției „Republica Moldova Prezintă” la Iași, au participat un număr de peste 270 de companii autohtone din domenii precum: industria alimentară și agricolă, industria ușoară, producția de vinuri, băuturi spirtoase și băuturi răcoritoare, confecția încălțăminte, bijuterii, accesorii, produse cosmetice și de parfumerie, gospodării țărănești, meșteșugari, care au trasat noi oportunități investiționale, modalități concrete de intensificare a schimburilor comerciale bilaterale și noi posibilități de proiecte comune și de parteneriate de afaceri.

 

La expoziție sunt invitați să participe: producători de mărfuri și prestatori de servicii din toate regiunile țării, cuprinzând toate sectoarele economiei naționale, întreprinderi mici și mijlocii, gospodării țărănești, meșteșugari, asociații de antreprenori; întreprinderi și organizații care formează infrastructura activității inovaționale, parcuri tehnologice, zone economice libere, incubatoare de afaceri; companii de asigurări, leasing, consultanță, francize, asociații financiare și de comerț exterior.

 

Antreprenorii interesați de participarea la expoziții, sunt rugați să ia legătura cu Secția Evenimente de Afaceri, Târguri și Expoziții, e-mail: 

viorica.cazacu@chamber.md

cristina.jereghi@chamber.md

valeriu.andronic@chamber.md

Telefon: 022 21 07 25/ 23 84 10/ 21 14 42.

 

 

 

                                

 

 

 

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

491 просмотры

Дата публикации:

13 Сентябрь /2023 15:35

Catalogul tematic

Новости

Ключевые слова

promovarea exportului | expozitii

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon