Новости

Programul de conformare a contribuabililor: rezultatele înregistrate în primul trimestru

Obligațiile fiscale calculate în primul trimestrul anul curent la bugetul public național de către contribuabilii monitorizați prin prisma Programului de conformare a contribuabililor, înregistrează o creștere cu 20% sau cu 75 759,75 mii lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, conform raportului publicat de autoritatea fiscală.

 

Totodată, obligațiile fiscale achitate de către contribuabilii monitorizați au sporit cu 22% sau cu 79 073,34 mii lei comparativ cu perioada similară din 2023.  Ponderea impozitelor și taxelor achitate la un leu vânzări a înregistrat o creștere de 27% sau cu 0,0276 lei față de perioada similară a anului precedent.

 

Amintim, în Programul de conformare a contribuabililor pentru anul 2024 au fost incluse următoarele segmente ale economiei naționale: comerțul cu ridicata și amănuntul a mărfurilor, produselor și materialelor, industria prelucrătoare, transport și depozitare, asistență stomatologică și construcția. Totodată, în lista contribuabililor monitorizați prin prisma Programului de conformare au fost incluși contribuabili în activitatea cărora au fost identificate riscuri de neconformare fiscală.

 

Astfel, față de contribuabilii incluși în lista aprobată au fost aplicate tratamente de conformare voluntară, prevăzute în Programul de conformare și utilizate de către Direcția generală deservire fiscală și Direcția deservire contribuabili mari, care s-au manifestat prin:

  • expedierea/înmânarea a 1861 scrisori de conformare;
  • organizarea şi desfăşurarea a 1654 şedinţe de conformare individuale cu participarea persoanelor cu funcţii de răspundere ale contribuabililor;
  • efectuarea a 2970 vizite fiscale, care au avut drept scop explicarea legislaţiei fiscale, cu caracter consultativ şi/sau stabilirea datelor de ordin general despre activitatea contribuabililor.

 

Raportul monitorizării contribuabililor prin prisma Programului de conformare a contribuabililor pentru trimestrul I poate fi consultat aici.

 

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md"

352 просмотры

Дата публикации:

08 Май /2024 08:08

Catalogul tematic

Налоговые новости | Права и обязанности налогоплательщика

Ключевые слова

obligaţie fiscală | primul trimestru | cabinetul contribuabilului | program

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon