Новости

ANRE a aprobat marja comercială la comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere

Marja comercială specifică la comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard pentru semestrul I al anului 2023 a fost stabilită în mărime de 2,91 lei/litru, fiind menținută la nivelul primului semestru din anul curent.

 

Hotărârea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică nr. 936 din 16 decembrie 2022, prin care a fost aprobată marja comercială, a fost publicată în Monitorul Oficial din 23 decembrie curent.

 

Marja include cheltuieli de transport și de asigurare până pe teritoriul Republicii Moldova (inclusiv marja rafinăriei), cheltuieli de manipulare și depozitare, alte cheltuieli aferente vânzării cu amănuntul, precum și profitul.

 

Precizăm, în conformitate cu pct. 8 din Metodologia de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, mărimea marjei comerciale specifice se calculează și se aprobă semestrial de către Agenție, dar nu poate fi mai mare decât media marjelor operatorilor de pe piața produselor petroliere. Pentru fiecare semestru ulterior acestea se ajustează conform formulei aprobate. În același timp, marja comercială specifică poate fi ajustată pe parcursul semestrului în cazul apariției unor factori care nu puteau fi prevăzuți la momentul aprobării precedente.

 

Reamintim, pentru semestrul II din anul curent ANRE a aprobat marja comercială specifică la comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard în mărime de 2,62 lei/litru.

author icon

Марина Кэлдаре

Учреждения:

Периодическое издание "Monitorul Fiscal FISC.md" | Национальное агентство по регулированию в энергетике Республики Молдова (НАРЭ)

950 просмотры

Дата публикации:

26 Декабрь /2022 07:56

Тематика:

Новости

Ключевые слова

combustibil | ANRE | marja comerciala

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon