Новости

Apel de depunere a dosarelor în cadrul Programului de granturi post investiționale „Managementul durabil al terenurilor”

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează despre lansarea Apelului IV de depunere a dosarelor în cadrul Programului de granturi post investiționale „Managementul durabil al terenurilor”(MDT) din cadrul Proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P), în conformitate cu Ordinul MAIA nr. 52 din 28.03.2024.

 

 Sunt invitați să participe la Programul de granturi producătorii agricoli, care sunt înregistrați în conformitate cu legislația Republicii Moldova, activează în sectorul agricol, au efectuat investiții eligibile și vor prezenta dovada co-finanțării din surse proprii.

 

Grantul post – investițional va rambursa 30% din valoarea investiției eligibile, cu un plafon de 10 000 dolari SUA per producător agricol. Un beneficiar va fi eligibil pentru un singur grant post-investițional.

 

  Printre echipamentele eligibile pentru finanțare se numără: 

- semănători, tocătoare, stropitoare, combine de recoltare (tehnologii No-Till)

- combinatoare pentru formarea benzilor (tehnologii Strip-Till)

- echipamente și sisteme de irigare

- construcții hidrotehnice de captare a apei

- înființarea/reabilitarea de fâșii paravânt 

- ameliorarea prin împădurire a terenurilor degradate

- înierbarea în jurul pomilor în livezi 

 

Dosarele de aplicare la Programul de granturi post-investiționale se depun la sediile secțiilor/serviciilor teritoriale ale AIPA, din raza teritorială în care s-a efectuat investiția, de către solicitant sau reprezentantul legal al acestuia, în perioada 01- 30 aprilie 2024.

 

Notă: Detalii privind documentele necesare, precum și investițiile eligibile pot fi găsite în Manualul de alocare a granturilor al programului de granturi post-investiționale „Managementul durabil al terenurilor .

 

Учреждения:

Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură

895 просмотры

Дата публикации:

02 Апрель /2024 08:00

Catalogul tematic

Налоговые новости

Ключевые слова

detinatorii de terenuri | management | depunere

0 комментарии

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon